×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
"Palet Thief" av Anton Brunberg, "Floats" av Emma K Gudmundson, "Apparatus Ludens" av Jakob Skote, Max Čelar och "Braid Collection" av Alexandra Friberg.
Foto: Anton Brunberg, Emma K Gudmundson, Jakob Skote, Max Čelar och Alexandra Friberg.

Arkiverat evenemang:

Ung Svensk Form 2021

8 februari–14 marsUpplev det senaste inom samtida design i utställningen Ung Svensk Form 2021! Här medverkar 26 unga formgivare som på olika sätt kommer att bidra till att förändra och förbättra framtiden. Ta del av deras verk inom möbeldesign, konsthantverk, grafisk form, mode, arkitektur och industridesign. 

Ung Svensk Form är en årlig jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning som visar ung och nyskapande svensk formgivning. Sedan starten 1998 har Ung Svensk Form blivit det viktigaste forumet för unga formgivare i början av karriären.

Upplev utställningen digitalt här (klicka på bilden nedan):

2021.ungsvenskform.se

På den digitala palttformen kan du se och läsa mer om verken till årets utställning. Här får du även möta bland andra skådespelerskan Evin Ahmad, rapparen Cleo och designern Alexander Lervik som berättar om sina favoriter. Om de rådande restriktionerna på grund av Covid-19 förändras kommer utställningen även att öppna i Galleri 3. 

Press

»Utställningen är proper, proffsig och luftigt exponerad men mindre lekfull än tidigare år. Här syns inget omvärldsinspirerat, inga globala utblickar men ett intresse för återbruk, energisparande samt en önskan att förena traditionellt hantverk med modern teknik.« DN

Se invigningen i efterhand

Den 8 februari presenterades en digital pressvisning, invigning och stipendieutdelning. Där medverkade några av de unga formgivare som är med i årets utställning och som berättade om sin design. Presentationen kan ses i efterhand här:Utställningen Ung Svensk Form 2021 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och Malmö stad.

Information in English >