Image
En pilformad skylt som det står Parkteatern på

Våra spelplatser

Här hittar du vägbeskrivningar till Parkteaterns spelplatser och specifik information om tillgängligheten kring våra olika scener.

Listan med spelplatser uppdateras löpande med aktuella vägbeskrivningar.
Galärparken, Djurgården

Vi rekommenderar att du promenerar, cyklar eller använder kommunaltrafiken för att komma till vår spelplats. Parkteatern har inga egna parkeringsplatser och det finns endast ett fåtal avgiftsbelagda parkeringsplatser på Djurgården. 

Föreställningar

Här kan du se vilka föreställningar som spelar i Galärparken i vårt kalendarium

Kartlänk

Hitta till Galärparken med Google Maps 

Spårvagn 7

Vår spelplats ligger mellan hållplatserna Nordiska museet och Liljevalchs/Gröna Lund

Färdtjänstadress

Djurgårdsstrand 15, det är det nya namnet på vägen som tidigare hette Djurgårdsvägen 48. Spelplatsen ligger mellan Spritmuseum och Vikingaliv.

Vägbeskrivning

Om du kommer med spårvagn från city: Kliv av vid Nordiska muséet och gå framåt i spårvagnens färdriktning. Fortsätt längs Djurgårdsvägen och följ tegelväggen på höger sida. Ta höger in genom den lilla porten efter ca 200 m.

Om du kommer med färja från Slussen: Kliv av vid Djurgården och följ Allmänna gränd rakt fram. Ta till vänster in på Falkenbergsgatan. Fortsätt förbi spårvagnshallen och ta vänster vid båthamnen. Ta till höger strax innan Spritmuseum och följ staketet så finns ingången vid tegelmuren.

Om du promenerar från city: Efter Djurgårdsbron så följ Djurgårdsvägen förbi Nordiska museet. Fortsätt längs tegelmuren tills du når en mindre port på höger sida. Spelplatsen ligger strax innanför porten. Om du vill promenera längs vattnet så ta till höger direkt efter Djurgårdsbron och följ vattnet förbi Junibacken och Vasamuseet tills du når spelplatsen mellan Spritmuseum och Vikingaliv.
 

Under eken, Galärparken

Under eken är vår mindre spelplats i anslutning till Galärparken. Den ligger under den stora eken bakom Spritmuseum.

Tillgänglighet

Färdtjänstadress 

Djurgårdsstrand 15, det är det namnet på vägen som tidigare hette Djurgårdsvägen 48.

Parkering

Parkteatern har ingen egen parkering. Det finns en allmän parkeringsplats för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrad utanför museet Vikingaliv. Från den parkeringsplatsen är det cirka 80 meter till spelplatsen. 

Toaletter

Vi har fyra toaletter av typen Bajamaja. En är anpassad för dig som använder rullstol, den är större och saknar trösklar/trappsteg.

Sittplatser

Generellt reserverar vi inga sittplatser men det finns ett antal platser närmast scenen för dig som använder rullstol. Prata med publikvärdarna på plats så hjälper de dig till dessa. 

Underlaget

Vägarna som leder fram till spelområdet är asfalterade och närmast scenen är det grusunderlag. Vägen som leder upp till spelplats från Vikingaliv/Djurgårdstrand 15 lutar lätt uppåt.

 

Vitabergsparken

Föreställningar

Här kan du se vilka föreställningar som spelar i Vitabergsparken i vårt kalendarium

Kartlänk

Hitta till Vitabergsparken med Google maps

Färdtjänstadress

Stora Mejtens gränd

Tunnelbana

Skanstull

Vägbeskrivning

Ta tunnelbanans gröna linje till Skanstull. Gå Ringvägen österut mot Vitabergsparken. Spelplatsen ligger vid Friluftsteatern i parken.