Image
Ett snöre med vimplar som det står Parkteatern på.

Besöksinformation

Har får du svar på de vanligaste frågorna om Parkteaterns verksamhet och föreställningar.

Vad kostar det att gå på Parkteaterns föreställningar?

Ingenting. Det är alltid fri entré på Parkteatern; gratis för dig och alla andra att besöka oss.

Var ligger Parkteatern?

Parkteatern är en turnerande verksamhet som spelar över hela Stockholm. Vägbeskrivningar till säsongens spelplatser

När släpps säsongens program?

Programmet för sommaren släpps vanligtvis i mitten av maj.

Finns det en tryckt programfolder och var hittar jag den?

Om vi gör en tryckt programfolder med information om säsongens föreställningar och konserter så hittar du den på våra spelplatser, Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg eller något av Stockholms bibliotek. 

Måste jag ha en biljett eller boka plats?

Nej, du behöver ingen biljett och det går inte att boka plats. Det är bara att komma och slå dig ner där det finns plats. Ett tips är att komma i god tid eftersom det blir fullt snabbt.

Finns det bänkar eller måste man sitta på marken?

På våra föreställningar för barn och unga så sitter man på marken så att fler ska se men på våra andra föreställningar finns ofta bänkar. Det går bra att sitta på filtar runtomkring spelplatsen så länge inga nödutrymningsvägar blockeras. Prata med publikvärdarna på plats om du är osäker på var du kan sitta.

Finns det filtar och sittunderlag att köpa?

På många av våra kvällsföreställningar kan du köpa filar och sittunderlag. Fråga publikvärdarna vad som gäller för den föreställning du besöker.

Ställer ni in när det regnar?

Vid ihållande regn ställer vi in föreställningen. Vi utgår alltid från att vi ska spela och tar beslut först på spelplatsen när det är dags att börja föreställningen. Vid skurar kan det hända att föreställningen kommer igång lite senare om regnet håller upp. För att ta del av den senaste informationen se vår Facebook och Instagram.

Finns det kaffe och fika till försäljning?

Enklare förtäring och kaffe kan köpas från cirka en timme innan de flesta av våra kvällsföreställningar. Till våra dagsföreställningar får man ta med sig picknickkorgen.

Finns det toaletter i parkerna?

Det finns alltid toaletter eller bajamajor i parkerna eller i närheten. Tänk på att köerna kan bli långa. På många av våra spelplatser hittar du även toaletter anpassade för dig som använder rullstol.

 Är det tillåtet att grilla på Parkteatern?

Nej, inte under föreställningarna. Om det finns återvinningskärl för engångsgrillar på spelplatsen och grillandet är fullständigt avslutat i god tid går det såklart bra att grilla - dock inte inom Parkteaterns scen- och publikområde. Tänk på att det kan råda eldningsförbud under sommaren om det är mycket torrt i marken.

Vad gör jag med min cykel, barnvagn eller medhavda solstol under föreställningen?

För att fler ska kunna få plats se bra är det viktigt att cyklar, barnvagnar och medhavda stolar placeras vid sidan av. Av säkerhetsskäl måste också gångar och nödutrymningsvägar i pubolikområdet hållas fria. Prata med publikvärdarna som kan visa dig en bra plats att parkera din cykel och barnvagn samt var du kan sitta med egen stol.

Går det bra att komma fram med rullstol?

I allmänhet går det bra men varje spelplats ser olika ut. Det är alltid viktigt att komma i mycket god tid för att få en bra plats. Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram i parken, har särskilda behov av en plats nära scenen eller har frågor om spelplatsen - hör av dig till oss i god tidså försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt.

Finns det syntolkade eller textade föreställningar?

Vi brukar syntolka och texta ett par föreställningar varje år. De annonseras här och på respektive föreställningssida.

Är det tillåtet att dricka alkohol i parkerna?

Det går bra att dricka alkohol i parkerna om du är över 18 år och så länge du inte uppträder störande för omgivningen. Några parker och samtliga parklekar har dock totalt alkoholförbud. Mer och uppdaterad information hittar du på Stockholms stads hemsida.

Får man ta med sig sin hund på Parkteaterns föreställningar?

Ja, det får du så länge ni visar hänsyn till övrig publik och inte stör föreställningen.

Finns det någon vänförening till Parkteatern?

Ja, den heter Parkteaterns vänner och bildades 1988. Målsättningen är att främja kontakten mellan Parkteatern och dess publik, samt att utgöra ett ideellt stöd för verksamheten. Medlemmarna träffas regelbundet, ser teater tillsammans och anordnar resor till olika kulturella begivenheter. Medlemskap kostar 200 kr per år.  Anmälan görs till Björn Johansson tel: 070-776 50 79 eller Gun Bergman, e-post: gun.bergman@ownit.nu .

 

 

Vad kostar det att gå på Parkteaterns föreställningar?

Ingenting. Det är alltid fri entré på Parkteatern; gratis för dig och alla andra att besöka oss.