Image
Ett snöre med vimplar som det står Parkteatern på.

Besöksinformation

I år huserar Parkteatern på en scen i Galärparken. Sommarens program kommer släppas löpande och publiken blir så stor som restriktionerna tillåter. Vi har anpassat verksamheten så att vi kan välkomna dig på ett tryggt sätt. Här har vi samlat sånt som du kanske undrar, Med anledning av rådande pandemiläge kommer informationen här uppdateras löpande. Kontakta oss om du inte hittar svaret du sökte.

Om (fri)biljetterna

Hur bokar jag biljett?
  • Håll utkik efter när vi släpper biljetter
  • Klicka på föreställningen du vill se och välj datum.
  • Klicka på boka och följ instruktionerna
  • Viktigt att du fullföljer bokningen och levererar dina biljetter till din mail.
Varför måste jag boka biljett? Kostar det något?

Parkteaterns föreställningar är alltid gratis men i år måste du förboka din biljett så att vi inte blir för många i publiken.

När släpper ni biljetter?

Biljetter till Parkteaterns föreställningar släpps löpande, och oftast veckovis. Du hittar specifika datum och tider här på sajten under respektive föreställningssida.

När kan jag börja boka biljetter?

Biljetter till den första speldatumen i juni planeras att släppas 19 maj. Följ oss gärna på sociala medier för att lättare hålla koll på aktuella släppdatum.

Hur många biljetter får jag boka?

Du får boka upp till 4 biljetter per bokning på Almstriden. 

Jag fick ingen biljett, är det kört?

Inte alltid, avbokningar sker och vi kommer så klart att jobba hårt för att avbokade biljetter blir bokningsbara igen. Så håll utkik på sajten med jämna mellanrum för att bevaka den föreställning du är intresserad av att se.

Om jag inte kan använda min biljett?

Med begränsade platser känns det extra viktigt för oss att alla biljetter kommer till
användning. Din biljett är opersonlig så den går fint att passa vidare till en vän. Om du i stället väljer att avboka den blir den möjlig att boka för någon annan.

Kan jag byta till en annan dag eller annan föreställning?

Nej, om du vill gå en annan dag eller på en annan föreställning behöver du först avboka din första biljett och sedan boka en ny till den dag eller föreställning du vill gå på.

Vad händer om föreställningen ställs in? Bokas jag om automatiskt?

Nej, om föreställningen ställs in får du info om detta till den mejladress eller det
telefonnummer som angavs vid bokningen.

Kontakta kundtjänst för hjälp med bokningsfrågor.

Våra trygghetsåtgärder

Hur tryggar ni mitt besök?

Parkteatern är en utomhusverksamhet och spelar under bar himmel med naturligt god ventilation. I år har vi bonat in oss i Galärparken på Djurgården med staket runt spelplatsen för att kunna kontrollera att vi inte blir för många. 
Vi jobbar med avstånd i köerna och vid sittplatserna och du kommer ha tillgång till handsprit.

Jag är vaccinerad/har antikroppar vad gäller för mig?

Vi har ingen möjlighet att bedöma enskilda ärenden utan följer rådande restriktioner . Därför gäller samma råd för dig som är vaccinerad eller har antikroppar som för övrig publik.

Måste jag ha vaccinationsintyg eller visa negativt Covid-19 test?

Nej, det finns inget krav på att du behöver vara vaccinerad eller uppvisa ett negativt Covid-19 testresultat för att se våra föreställningar.

Kan jag tvätta händerna på plats?

Nej, det går inte att tvätta händerna med vatten i anslutning till våra föreställningar med det kommer att finnas handsprit på flera platser i parken.

Sittplatserna i Galärparken

Får jag sitta var jag vill?

Nej, publikvärdarna visar dig till en plats när du kommer. Det kan bli så att du får sitta med avstånd, bredvid någon du inte känner. Vi har bänkar med ryggstöd och beroende på vilka avståndsregler som gäller kan mellan 1-4 sitta på varje bänk.. När vi placerar ut publiken är det viktigt att man stannar på sin plats tills alla i publiken är placerade.

Varför får jag inte välja sittplats själv?

Det är viktigt att hålla avstånd och genom att ha anvisade sittplatser kan vi försäkra oss om att vi inte är fler än vi får vara. Men det finns undantag. Om du exempelvis har särskilda behov så kommer så klart våra publikvärdar på plats satt hjälpa dig efter bästa förmåga.

Får jag lämna min plats för att sträcka på benen, eller gå på toa under föreställning?

Helst inte. Men om du måste – lämna kvar något som markerar din plats. Vill du lämna föreställningen helt så kan du be publikvärdarna hjälpa dig ut.

Får jag sitt bredvid mitt sällskap?

I den mån det funkar – självklart. Vi strävar alltid efter att placera er så nära varandra som möjligt. Beroende på hur stort sällskapet är och vilka avståndsregler som gäller i sommar kan
vi komma att behöva dela upp och placera er på olika bänkar.

När är insläpp?

Vi öppnar tidigast 30 minuter innan föreställningen börjar.

Allmänt om Galärparken

Finns det toaletter?

Ja, det finns fyra toaletter varav en är anpassad för dig som använder rullstol.

Finns det sittunderlag och filtar att köpa?

Ja, våra publikvärdar i Galärparken säljer filtar, sittunderlag och regnponchos.

Vad gör jag med min cykel eller barnvagn under föreställningen?

Barnvagnar och medhavda stolar får inte tas med till sittplatserna utan lämnas vid en utmarkerad plats innanför grindarna. Cyklar parkeras utanför staketet.

Ställer ni in när det regnar?

Vid ihållande regn ställer vi in föreställningen. Vi utgår alltid från att vi ska spela och tar beslut först på spelplatsen när det är dags att börja föreställningen. Vid skurar kan det hända att föreställningen kommer igång lite senare om regnet håller upp. För att ta del av den senaste informationen se vår Facebook och Instagram.

Är det tillåtet att grilla på Parkteatern?

Nej, det är inte tillåtet att grilla.

Är det tillåtet att dricka alkohol på er spelplats i Galärparken?

Ja, det går bra att dricka alkohol på vår spelplats i Galärparken om du är över 18 år och så länge du inte uppträder störande för omgivningen.

Får man ta med sig sin hund på Parkteaterns föreställningar?

Ja, det får du så länge ni visar hänsyn till de andra i publiken och inte stör föreställningen.

Finns det någon vänförening till Parkteatern?

Ja, den heter Parkteaterns vänner och bildades 1988. Målsättningen är att främja kontakten mellan Parkteatern och dess publik, samt att utgöra ett ideellt stöd för verksamheten. Medlemmarna träffas regelbundet, ser teater tillsammans och anordnar resor till olika kulturella begivenheter. Medlemskap kostar 200 kr per år.  Anmälan görs till Gun Bergman, e-post: gun.bergman@ownit.nu .