Image
Ett snöre med vimplar som det står Parkteatern på.

Besöksinformation

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Parkteatern, våra föreställningar och spelplatser. Informationen här uppdateras inför varje säsong.

Behöver man biljett för att gå på Parkteatern`?

Nej, ingen biljett behövs. Det är alltid fri entré och vi rekommenderar att man är på plats i god tid om man vill ha sittplats.

Kostar det något att gå på Parkteatern?

Nej. Det är alltid fri entré på Parkteaterns föreställningar.

Kan jag boka sittplats?

Nej, det är bara att komma och slå sig ner på alla våra föreställningar. Det går inte att reservera platser i förväg. Ett tips är att komma i god tid då det snabbt blir fullt. 

Var ligger Parkteatern?

Parkteatern spelar på olika spelplatser över hela Stockholms stad och de kan variera från år till år. Majoriteten av våra spelplatser ligger utanför tullarna. 

Här finns vägbeskrivningar till våra olika spelplatser.

Söker ni personal till Parkteatern?

Inför varje säsong söker vi publikvärdar och teknisk personal till sommarens föreställningar. Ansökningstiden för att jobba på Parkteatern brukar vara under perioden december-februari. 

Här hittar du alla lediga tjänster inom Kulturhuset Stadsteatern.

Finns det någon vänförening till Parkteatern?

Ja, den heter Parkteaterns vänner och bildades 1988. Målsättningen är att främja kontakten mellan Parkteatern och dess publik, samt att utgöra ett ideellt stöd för verksamheten. Medlemmarna träffas regelbundet, ser teater tillsammans och anordnar resor till olika kulturella begivenheter. Medlemskap kostar 200 kr per år.  Anmälan görs till Gun Bergman, e-post: gun.bergman@ownit.nu .

Var finns sommarens programfolder?

Bästa stället att hitta vår tryckta programfolder är Kulturhuset Stadsteaterns biljettkassa och informationsdisk vid Sergels torg och förstås i anslutning till våra spelplatser. Fråga publikvärdarna så hjälper de dig. 

Ställer ni in när det regnar?

Vid ihållande regn ställer vi in föreställningen. Vi utgår dock alltid från att vi ska spela, och tar beslut först på spelplatsen när det är dags att börja föreställningen. Vid skurar kan det hända att föreställningen kommer igång lite senare om regnet då håller upp. För att ta del av den senaste informationen, följ oss på Facebook och Instagram.

Finns det kaffe till försäljning?

För mat och dryck hänvisar vi till närliggande kaféer, mataffärer eller att ta med sig något gott i picknickkorgen.

Finns det bänkar eller måste man sitta på marken?

På barnföreställningar sitter man på marken för att alla ska kunna se. På våra andra föreställningar i parkerna finns ett antal bänkar där först till kvarn gäller. Det går också att sitta på filtar framför bänkraderna eller runtomkring. Fråga publikvärdarna var du kan sitta - av säkerhets skäl får man inte sitta eller stå i gångarna och passager. 

OBS! På Sergels torg finns inga bänkar, där står man eller sitter i trappan.

Finns det toaletter i parkerna?

Det finns alltid toaletter eller bajamajor i parkerna eller i dess närhet. 
Köerna kan dock bli långa. På många av våra spelplatser hittar du tillgänglighetsanpassade toaletter.

Är det tillåtet att grilla på Parkteatern? 

Nej, inte under föreställningarna. Om det finns återvinningskärl för engångsgrillar på spelplatsen och grillandet är fullständigt avslutat i god tid går det såklart bra att grilla - dock inte inom Parkteaterns scen- och publikområde.

Går det bra att komma fram med rullstol?

I allmänhet går det bra men varje spelplats ser olika ut. Det är alltid viktigt att komma i mycket god tid för att få en bra plats. Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram i parken, särskilda behov av en plats nära scenen eller frågor om spelplatsen – hör av dig till oss i god tid så försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt. Här hittar du våra kontaktuppgifter

Finns det syntolkade eller textade föreställningar i sommar?

Ja, vi brukar syntolka och texta ett par föreställningar varje säsong. Håll utkik på här på vår webbsida och i sociala medier för mer information om vilka föreställningar det blir. 

Var på plats senast 30 minuter innan föreställningen börjar för att låna utrustning. Ingen förhandsbokning.

Får man ta med sig hund på Parkteaterns föreställningar?

Ja, man får ta med sig hund på våra föreställningar så länge man visar hänsyn till övrig publik och inte stör. För allas trevnad ska hunden vara kopplad.