Image
Ungdomar plockar popcorn

Skärisbiografen

Skärisbiografen är en bio i Kulturhuset Skärholmen för barn och unga mellan 5 och 19 år, men alla åldrar är varmt välkomna. Här visas bioaktuella filmer, klassiker, festivalfilmer, anime och knattebio. Något för alla! Och på söndagar går det att pyssla biopyssel innan filmvisningarna.

Alla biobiljetter kostar alltid 50 kronor, och popcorn ingår.
Skolbio för skolklasser kostar 0-20 kr/elev.
Image
Pojke står framför en stadssilhuett i skymningen med en kyckling på axeln och en resväska i handen.
Skärholmen
Skärisbiografen

Film på bio för skolklasser

Skolbio och filmworkshops

Image
Ett barn målar och äter popcorn
Skärholmen
Skärisbiografen

Pyssla på Skärisbiografen

Image
En pappersbägare i holografiska neonfärger fylld med popcorn står på en bädd av popcorn. Bakgrunden är holografisk och silverfärgad
Skärholmen
Skärisbiografen

Skärisbiografens FILMKLUBB

Om Skärisbiografen

Öppettider
Bion har öppet för alla på  lördagar och söndagar. På måndagar är det skolbio för skolklasser. När det är påsklov, höstlov eller jullov är det öppet fler dagar i veckan. Bion öppnar 30 minuter innan filmen startar och stänger strax efter filmen är slut. På söndagar ingår det pyssel i biobiljetten som startar 30 minuter innan filmvisningen. Då går det också bra att fika medhavd fika eller läsa böcker i vår foajé. 

Biografen har sommarstängt mellan 11 juni-7 september. Biografen öppnar med biokalas och fri entré på alla filmvisningar söndagen 8 september. Välkomna då!

Adress
Entré:Bodholmsgången 13
T-bana: Skärholmen.
Mer om besöksinformation och tillgänglighet finner du här.

Kvartersbion för barn och unga
Skärisbiografen startade sedan år 2017 och visar filmer som handplockas för en ung publik mellan 5-19 år men alla oavsett ålder är välkomna att se film på bion. Det är en unik bio och faktiskt den enda i Europa som helt och hållet utgår från ett barn- och ungdomsperspektiv i programsättningen och utbudet. Bion finns till för att alla barn och unga ska få möjlighet att uppleva filmens magi i biografrummet. Därför är utbudet brett och varierat. Varje vecka är det knattebio för 2-5 åringar, familjebio för hela familjen och på utvalda lördagskvällar är det filmvisningar eller filmklubbar som riktar sig från 15 år uppåt. 

Biobiljetterna kostar alltid 50 kronor och popcorn ingår för att göra biobesöket tillgängligt för målgruppen.

Mer än bara filmvisningar
Det är alltid biopyssel 30 minuter innan filmvisning på söndagar. Ibland är det premiärkalas, mingel, quiz, filmklubbar och filmsamtal i samband med filmvisningarna. Filmfestivaler samarbetar ofta med biografen för att nå en yngre målgrupp med filmer och berättelser från olika delar av världen.

Film för skolklasser

Film på bio - för skolklasser

Att se film på bio som barn är en upplevelse som lägger grunden för framtida biobesök och filmupplevelser. Skolbio är en central del av Skärisbiografens verksamhet där handplockade filmer visas för skolklasser. Utifrån ett barnperspektiv erbjuds både grundskola och gymnasiet ett skräddarsytt film på bio-program med nya aktuella filmer, tidlösa klassiker och  filmrelaterade Skapande skola-workshops .

Boka och läs mer
Alla biobiljetter kostar mellan 0-20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré. Filmworkshops har olika priser beroende på omfattning.

Välj filmen som passar din klass efter rekommenderad årskurs eller tematik.
Boka och läs mer om det aktuella filmprogrammet och unika filmworkshops som är utformade och anpassningsbara för att passa din klass.

Tyck till!

Tyck till

Vad har du för idéer och förhoppningar på din bio i Skärholmen? Vill du gå med i ett filmråd och påverka filmprogrammet på bion, arrangera en egen filmvisning, se en specifik film med vänner och familj? Kanske vill du se film med klassen och göra egna filmer, eller visa dina egna filmer. Vill du träffa regissörer eller andra filmarbetare i samband med filmvisningar? Eller samarbeta med Skärisbiografen?

Maila skarholmen@kulturhusetstadsteatern.se

Guldkort

Bli stammis på Skärisbiografen

Med guldkortet samlar du stämplar varje gång du köper din biljett på Skärisbiografen. När du har samlat in 5 stämplar får du ett biobesök med fri entré. 

Guldkortet är personligt. Skriv ditt namn på baksidan av kortet och glöm inte att ta med dig det till ditt nästa biobesök. 

Vill du ha ett guldkort? Fråga publikvärdarna i kassan så får du ett. Det är kostnadsfritt.

 

Stammiskort
Följ oss

Följ Skärisbiografen på sociala medier!

Instagram: @skarisbiografen

Facebook: @kulturhuset_skarisbiografen