Image
Kvinna vid bord på en av Kulturhuset Stadsteaterns restauranger

Mat & dryck

I Kulturhuset hittar du en varierad meny bland husets sex matställen – från café till asiatiskt, vego och tapas. Njut av panoramautsikt från takterrassen, ett glas i en sorlande bar, middag i anslutning till föreställningen, en spontan fika eller lunchdejt!
Teaterbaren

Ett café, en restaurang och en bar – allt i samma lokal! Från panoramafönstren kan du och ditt sällskap blicka ut över folkmyllret på Sergels torg i centrala Stockholm och samtidigt avnjuta något gott från menyn. Teaterbarens matfilosofi tar avstamp i svenska smaker och hållbara råvaror med inspiration från världens alla hörn. Köket leds av smaksäkra köksmästare Magnus Åkerström. Restaurangen upptar större delen av våning 2 i Kulturhuset.

Teaterbarens meny. 

Teaterbarens bordsbokning.

Sittplaster teaternbaren
Panorama

Café Panorama ligger högst upp i Kulturhuset Stadsteatern. Här kan du och dina vänner njuta av en fantastisk utsikt över Sergels torg och samtidigt både äta och dricka gott. Det erbjuds en varierad lunchmatsedel med stort fokus på hemlagad husmanskost, en välsmakande a la carte, fika i alla dess former samt en bred dryckesmeny. Om ni vill sitta inomhus och uppleva den pulserande atmosfären eller i solen på den populära takterrassen väljer ni själva.

Panoramas meny.

Gäster på Café Panorama.

 

Kafé Plattan

Välkomna till husets veganska café! Här blomstrar det växtbaserade och ekologiska med influenser från flera olika kulturer. Förutom ett brett utbud av veganska maträtter som sallader, wraps och bowls så finns här även plantbaserade godsaker för den som är sötsugen. Kafé Plattan hittar du vid huvudentrén till Kulturhuset Stadsteatern.

Kafé Plattans hemsida.

ARTES

I Kulturhuset ligger bar och restaurang ARTES (före detta Barcelona) som är den självklara mötesplatsen för stora och små sällskap. Här kan du njuta av smårätter med smaker från bland annat Sydamerika och Spanien i en avslappnad och social miljö. Vill du endast sippa på en drink i baren innan teaterföreställningen? Hos ARTES finns möjlighet till både barhäng och längre middagar. Under sommarhalvåret kan du dessutom njuta av restaurangens trevliga uteservering.

ARTES hemsida.

ARTES teatermeny och bordsbokning.

Två champagneglas på en bardisk fylls på med champagne.
Stories

STORIES, en modern bistro/café belägen vid Kulturhuset Stadsteaterns huvudentré. Här kan du njuta av god mat och dryck samt en trevlig atmosfär. Lunchmenyn varierar från dag till dag med reservation för några utvalda klassiker. Köket hämtar inspiration från hela världen och maten är lagad från grunden med råvaror som följer säsongen. Under sommarhalvåret kan du följa skådespelet på Sergels torg från den trevliga uteserveringen.

STORIES meny.

Skylt vid restaurangen STORIES.
Nooshi

Nooshi är Kulturhuset Stadsteaterns Asiatiska restaurang. Följ med på en resa bland de färgstarka och österländska smakerna från kimchee till curry och stir-fry till sushi. Här dukas det upp en härlig lunchbuffé varje vardag. Kom hit, låt smaklökarna dansa och upptäck din favorit! Du hittar restaurangen vid huvudentrén.

Nooshis meny.

Asiatisk mat från restaurang Nooshi.
Image
Musiker spelar instrument framför publik
Sergels torg
Foajé 3, plan 3

Lunchkonsert med Kungliga Operan

Image
Sara Jangfeldt framför en upplyst trappa
Sergels torg
Soppteatern

Soppteatern

Näring för själen och kroppen