Image
Kulturhuset Stadsteatern och fontänen vid Sergels torg.

Tillgänglighet

På den här sidan hittar du information om tillgängligheten i Kulturhuset Stadsteaterns lokaler vid Sergels torg.

Alla Kulturhuset Stadsteaterns lokaler är tillgänglighetsanpassade och hiss finns mellan alla våningsplan. Det finns dock ingen hiss upp till balkongerna på Stora scenen utan dessa nås endast via trappor. 

Nedan finns info om tillgängligheten hos oss. Har du ytterligare frågor om tillgänglighet eller vår verksamhet? Kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 08-506 20 200 och e-postadress: kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se. Vi hjälper dig gärna för att ditt besök hos oss ska bli på bästa sätt.

Färdtjänstadress

Benny Fredrikssons Torg 5
Det är inte tillåtet att köra bil ner till Entréplan, Sergels torg.

Entrén till Klarascenen och Lilla scenen

Klarafoajén når du via huvudentrén på Entréplan, ingång via Sergels torg, samt via entrén på gatuplan. På Entréplan finns den tillgänglighetsanpassade entrén till höger om Kafé Plattan. 

Parkering

Det finns parkeringsplatser för dig med funktionsvariation på Malmtorgsgatan 3, Klara Västra Kyrkogata 16 och Klara Östra Kyrkogata 8.

Toaletter

Tillgänglighetsanpassad toalett finns på Entréplan, plan 2 och plan 5. Skötrum finns på plan 2. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns också i anslutning till alla scener.

Rullstolar

Du som använder rullstol kommer in till alla våra scener. Rullstolsplatser bokas via kundtjänst på tel: 08-506 20 200. Ledsagare till besökare med funktionsvariation medföljer alltid gratis men måste ha en bokad biljett. 

Kommer du med rullator?

Alla våra scener är tillgängliga för dig med rullator. Rullatorn kan inte tas in i salongen utan parkeras i foajén. Vänd dig till publikvärdarna på plats så hjälper de till med detta.

Stora scenens extraplatser

Platserna längst ut på stora scenens parkett är extraplatser, i form av klappstolar, som man vrider, fäller upp och som saknar armstöd. De kan vara mindre lämpliga för dig som har begränsad rörlighet. Det gäller rad 5 samt raderna 8-18.

Textade föreställningar

Kulturhuset Stadsteatern har ett textningssystem som möjliggör att hörselskadade och döva kan ta del av våra föreställningar. 

Information om vilka föreställningar som är textade finns här.

Hörselhjälpmedel 

I Kulturhuset Stadsteatern används två olika system. Anslag i lokalerna visar vilket system som används:

Stora scenen: Teleslinga, fungerar endast på parkett, och IR-sändare
Klarascenen: Teleslinga och IR-sändare 
Lilla scenen: IR-sändare
Panoramascenen: IR-sändare
Hörsalen: IR-sändare
Klarabiografen: Teleslinga
Studion: Teleslinga
Kilen: IR-sändare

I lokalerna där vi använder IR-sändare kan du låna speciella mottagare och för dig som har hörapparat med T-spole finns halsslingor att låna. Hjälpmedlen finns att låna av värdarna utanför salongen. 

Syntolkning 

Kulturhuset Stadsteatern erbjuder varje år ett antal syntolkade föreställningar. Aktuella datum med syntolkning framöver: En midsommarnattsdröm lördag 11 maj kl. 19:00 och Company söndag 13 oktober kl. 13:00. Biljetter till syntolkade föreställningar bokas via: kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se.

Ledarhundar

Huset ska vara tillgängligt för alla men hundar får stanna hemma, endast ledarhundar får följa med in. Med ledarhund avses: ledarhund, servicehund och signalhund. Ska du gå på en föreställning med en ledarhund så bokas biljett via kundtjänst på tel: 08-506 20 200.