Skärisbiografens gradäng

Film på bio för skolklasser

Skolbio är en central del av Skärisbiografen. Film på bio-programmet är skräddarsytt utifrån barnperspektivet, vad som är aktuellt för unga idag och riktigt bra film. Se både ny biofilm, tidlösa klassiker och ta del av workshops. Välj filmen som passar din klass ur vår katalog eller välj en egen film efter egna önskemål.

Biobiljetterna kostar mellan 0-20 kr/elev och lärare har fri entré.

Mini Monsters filmfestival för skolklasser

CinemAfrica filmfestival för skolklasser

Tiny Tempo dokumentärfestival för skolklasser

Bokning

Måndag 3 oktober

10:15 Knorr (åk 1-6)

13:15 Den magiska månresan (åk 3-6)

Fri entré i samarbete med Monsters of film - Mini Monsters filmfestival.

Måndag 10 oktober

10:15 I Am Samuel (åk 9 & gymnasiet)

13:15 Aya (åk 9 & gymnasiet)

Fri entré i samarbete med CinemAfrica filmfestival. Mejla valentina.bender@kulturhusetstadsteatern.se för bokning.

Måndag 17 oktober

10:15 Shabu (åk 6-9 & gymnasiet)

13:15 Höj ribban! (åk 6-9 & gymnasiet)

Fri entré i samarbete med Tiny Tempo dokumentärfestival och Shabu även i samarbete med CinemAfrica filmfestival.

Måndag 24  oktober

10:15 Nahuel y el libro mágico (åk 4-6)

13:15 Cuidando al sol (åk 4-8)

Fri entré i samarbete med Panoramica filmfestival.

Måndag 7 november

13:15 Önska film

Kontakta valentina.bender@kulturhusetstadsteatern för att välja din egen film och se den med  era elever.

Måndag 14 november

Måndag 21 november

Måndag 28 november

Måndag 5 december

Måndag 12 december

Måndag 19 december

Film på bio

Film på bio - för skolklasser!

Upplev filmens magiska värld på Europas enda bio för barn och unga. Res till platser långt bort eller riktigt nära er verklighet. Möt karaktärer som brottas med olika maktförhållanden och ta samtalet vidare i klassrummet eller låt upplevelsen stå för sig själv. Filmprogrammet släpps i augusti.

I samarbete med filmfestivalerna CinemAfrica, Stockholms Latinamerikanska filmfestival Panoramica, Monsters of film - Mini Monsters och Tiny Tempo dokumentärfestival har ni fri entré till fantastiska filmer som de valt att visa för er på Skärisbiografen.

Bokningsinformation

Du kan själv boka platser via vår hemsida. Vi kontaktar sedan dig för fakturering om filmen ej har fri entré.

Har du frågor kan du mejla till:
boka.skarholmen@kulturhusetstadsteatern.se

Biljetterna kostar alltid 0-20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré.

Om du vill abonnera en salong och önska en egen film kostar det ca 2500 kr exkl moms beroende på filmen. Kontakta oss för mer info.

Önska film

Vill ni se en film som inte finns i vår katalog?
Önska film innebär att ni kan abonnera hela salongen och välja en egen film som ni får se på den stora 8 meter breda filmduken.

Kontakta oss och berätta vilken film ni  vill se, vi hjälper er att boka. Fråga oss om ni vill ha förslag utifrån ett specifikt tema.

Priset varierar beroende på vilken film det är. Det brukar kosta ca 2500 kr exkl moms.