Utställningar

Rum för minnen

Mormors kaffekopp, hundens favoritleksak eller din bästa väns handskrivna anteckning. Ett minne kan vara så mycket. "Rum för minnen" på Kulturhuset Stadsteatern är en rofylld plats dit du kan komma för att tänka på någon som du saknar. Vid utvalda tillfällen arrangeras speciella "minnesceremonier" och med tiden växer en utställning fram i rummet – byggd på besökarnas delade minnen.

Öppettider

Rum för minnen är en plats som handlar om minnen, historia, traditioner och döden. Det är en plats för dig som vill stanna upp en stund och ta en vilsam paus mitt i hjärtat av den pulserande storstaden. I Rum för minnen presenteras också en utställning som skapats i samarbete med projektet BURB – Barn- och ungas rätt till begravningsplatsen. Projektet ska tillsammans med barn och ungdomar ge möjlighet till ökad kunskap om – och inflytande över – en del av livet som även berör dem.

Vid ett antal tillfällen bjuder vi in våra besökare att lämna föremål hos oss, föremål som hyllar och påminner om personer eller djur som de saknar. Minnena som samlas in kommer att visas upp i Rum för minnen. Du som delar ett minne kommer förstås att få tillbaks det efter att visningsperioden är slut. Minnen kan vara allt möjligt, t.ex. ett klädesplagg, en växt, en handskriven lapp, ett recept eller varför inte ett brev.

FAQ 

Läs frågor och svar om projektet Rum för minnen.

Projektet BURB – Barn- och ungas rätt till begravningsplatsen

I alla tider har vi på olika sätt tagit hand om våra döda – begravt och hedrat dem – skapat minnen och historia. Hur vill dagens unga att begravningar och dess platser ska vara – nu och i framtiden? I detta projekt höjs barn och ungas kunskapsnivå om den mångfacetterade begravningsplatsen samtidigt som de får inflytande över denna plats. Med kunskap kommer ökad tillgänglighet, integration och demokrati. Burb är ett projekt med stöd från Allmänna Arvsfonden och det är föreningen LARM som äger projektet. Läs mer om Burb. 

Fotografering

Du får fotografera för privat bruk i Lilla Kilen med till exempel din mobil, men inte med systemkamera eller blixt och stativ. Tänk på att ta hänsyn till andra besökare.

Mat & dryck

I Kulturhuset hittar du en varierad meny bland husets matställen – från café till asiatiskt, vego och tapas. Njut av panoramautsikt från takterrassen, ett glas i en sorlande bar, middag i anslutning till föreställningen, en spontan fika eller lunchdejt!

Läs mer om husets restauranger och caféer här.