×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Hrafnhildur Arnardóttir / Shoplifter
Foto: Rio Gandara

Arkiverat evenemang:

Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir

Chromo Zones


Galleri 3


Utställningen är stängd tills vidare, nytt besked kommer tidigast i januari 2021. 

Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir är en av Islands ledande konstnärer. Hennes tvärvetenskapliga och kreativa kraft bryter gränserna mellan visuell konst, performance, mode, traditionellt hantverk och design. I Chromo Zones bjuds besökaren in till en upplevelse med alla sinnen!

Med sina unika och storskaliga installationer av hår slog Shoplifter igenom på den internationella konstscenen. I sitt arbete utforskar hon teman som fåfänga och självförverkligande och ifrågasätter skönhetsideal med lekfullhet och mystik.

Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir (f.1969) representerade Island på Venedigbiennalen 2019 med installationen Chromo Sapiens. På senare år har hon gjort soloutställningar på SCAD Museum of Art i Savannah, USA (2020), Reykjavíks konstmuseum, Island (2020), Kiasma – museet för nutidskonst, Finland (2019), Islands nationalgalleri (2017) och Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, USA (2017), för att nämna några. Hon samarbetar ofta med musiker och kommersiella varumärken, inklusive Björk.

Utställningen är producerad av Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med konstnären och hennes team. Ljudlandskap av Skúli Sverrisson, Shoplifter/Hrafnhildur Arnardóttir och Teenage Engineering. Särskilt tack till Nyckelviksskolan och Konstfack.

Information in English >

Förboka biljetter

För att säkerställa ett tryggt avstånd mellan besökare i våra gallerier i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi infört ett system med förbokade biljetter till utställningen.

Barnvagnar ställs på barnvagnsparkeringen, på Entréplan.

Öppettider

Utställningen är stängd tills vidare, nytt besked kommer tidigast i januari 2021.

Artist talk

Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir i samtal med Dennis Dahlqvist

Information

Scen

Galleri 3

Premiär

18 september 2020

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Stud. från 26 år:70 kr
  • Pensionär:70 kr
  • Ung under 26 år:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Konst/Design, Galleri 3

Just nu inga föreställningar inlagda
Biljetter