Stockholms Internationella Seriefestival 2022 [SIS22]

Stockholms Internationella Seriefestival [SIS] är tillbaka med sin tjugofjärde upplaga den 20–22 maj! Efter två år av pandemi och endast digital närvaro på webben återvänder huvudstadens stora seriefest till att arrangeras i fysisk form på Kulturhuset vid Sergels torg igen.

Gäster

Årets festival har två hedersgäster – tyska Anna Haifisch som kommit ut med konstnärssatirerna Von Spatz och The Artist på Lystring förlag, samt Glenn Head från USA, som lagom till festivalen får fjolårets kritikersuccé Chartwell Manor, en delvis självbiografisk historia om en korrumperad internatskola, utgiven på svenska Kaunitz-Olsson.

Naturligtvis närvarar lejonparten av den svenska seriebranschen – från etablerade namn som crazyhumoristen Jonas Darnell (Herman Hedning), den ständigt lika nyskapande Joakim Pirinen och sylvassa Nina Hemmingsson, via starka livsödesskildrare som Joanna Rubin Dranger (Ihågkom oss till liv) och Lisa Wool-Rim Sjöblom (Den uppgrävda jorden), till nyare banbrytare som Moa Romanova (På glid) och Tommy Sundvall (På äventyr i senkapitalismen).

Seriemarknad

Festivalens hjärta är som alltid seriemarknaden small press expo (spx), där förlag, tecknare, fanzinister, serieskolor, föreningar och seriebutiker säljer och visar upp allt det bästa som seriekonsten förmår.

På två parallella scener i Studion och Foajé 3 pågår scensamtal och föredrag från etablerade skapare och förläggare. En tredje scen, Nätverksscenen i Hörsalen, fokuserar främst på branschen och nätverken.

Läs mer om Stockholms Internationella Seriefestival 2022 [SIS22]