Konserter

Kishi Bashi

Den 23 november får vi ett efterlängtat besök på Studions scen på Kulturhuset Stadsteatern – multiinstrumentalisten Kishi Bashi. Amerikansk-japanske Kaoru Ishibashi, som han egentligen heter, är främst känd som violinist och i den rollen har han turnerat internationellt med bland andra Regina Spector. I augusti släpps hans nya album "Kantos" vilket följs av en stor USA- och Europaturné.

Biljetter

Till Facebook-event

Multitalangen Kishi Bashi är också sångare i elektro-bandet Jupiter One som han var med och startade 2011. Hans fjärde album Omoiyari (”empati” på japanska) från 2016 följdes upp av en crowdfundad dokumentärfilm "Omoiyari: A songfilm by Kishi Bashi ” som handlar om hur det är att tillhöra en minoritet i USA idag. Filmen hade premiär på SXSW Film Festival i mars 2022. Kishi Bashi har även spelat på festivalen Austin City Limits. I augusti 2024 släpps Kishi Bashis nya album Kantos.

Väskor

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. 

Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen i anslutning till konserten. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg. Det finns även en garderob vid Studion och Lilla studion som är öppen i samband med konserter där.

Fotografering

Du får fotografera för privat bruk med till exempel din mobil under konserten, men inte med systemkamera eller blixt och stativ. Tänk på att ta hänsyn till andra besökare.

Mat & dryck

I Kulturhuset hittar du en varierad meny bland husets matställen – från café till asiatiskt, vego och tapas. Njut av panoramautsikt från takterrassen, ett glas i en simmig bar, middag i anslutning till konserten, en spontan fika eller lunchdejt!

Läs mer om husets restauranger och caféer här.