Image
Tre barn som tittar på en film eller föreställning

Skärisbiografen

Skärisbiografen är en bio i Kulturhuset Skärholmen för barn och unga mellan 5–19 år men alla åldrar är välkomna. Här visas bioaktuella spelfilmer och klassiker, kortfilmer och festivalfilmer, anime och knattebiofilmer.

Alla biobiljetter kostar alltid 50 kronor.
Skolbio för skolklasser kostar 0-20 kr./elev.

 

Just nu har vi ett litet uppehåll, Skärisbiografen öppnar igen 26 februari!

 

Skärisbiografen finns på både Instagram och Facebook.

Följ oss på sociala medier för att inspireras och hålla dig uppdaterad om programmet.

Skärisbiografen

Skärisbiografen

Öppettider
Bion har öppet på måndagar, lördagar och söndagar. När det är sportlov, höstlov eller jullov brukar det vara öppet fler dagar i veckan.

Kvartersbion för barn och unga
Skärisbiografen visar filmer som handplockas för en ung publik mellan 5-19 år men alla oavsett ålder är välkomna att se film på bion. Det är en unik bio och faktiskt den enda i Europa som helt och hållet utgår från ett barn- och ungdomsperspektiv i programsättningen.

Biobiljetterna kostar alltid 50 kronor för att göra filmerna tillgängliga för målgruppen.

Mer än bara filmvisningar
Ibland är det premiärkalas, mingel, filmsamtal och biopyssel i samband med filmvisningarna. Filmfestivaler samarbetar ofta med biografen för att nå en yngre målgrupp med filmer och berättelser från olika delar av världen. Några av festivalerna  är CinemAfrica filmfestival, Monsters of Film, Stockholms Latinamerikanska filmfestival Panoramica, Cinema Queer, Tempo Dokumentärfestival och Asiatiska filmfestivalen.

Film i skolan

Film i skolan

Att se film på bio som barn är en upplevelse som lägger grunden för framtida biobesök och filmupplevelser. Skolbio är en central del av Skärisbiografens verksamhet där handplockade filmer visas för skolklasser. Utifrån ett barnperspektiv erbjuds både grundskola och gymnasiet ett skräddarsytt film i skolan-program med nya aktuella filmer, tidlösa klassiker och  filmrelaterade workshops .

Boka och läs mer
Alla biobiljetter kostar mellan 0-20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré. Filmworkshops har olika priser beroende på omfattning.

Välj filmen som passar din klass efter rekommenderad årskurs eller tematik.
Boka och läs mer om det aktuella filmprogrammet och unika filmworkshops som är utformade och anpassningsbara för att passa din klass.

Tyck till!

Tyck till

Vad har du för idéer och förhoppningar på din bio i Skärholmen? Vill du ha en filmklubb, få filmtips, se film med vänner och familj? Kanske vill du se film med klassen och göra egna filmer, eller visa dina egna filmer. Vill du träffa regissörer eller andra filmarbetare i samband med filmvisningar? Eller samarbeta med Skärisbiografen?

Maila skarholmen@kulturhusetstadsteatern.se

Guldkort

Bli stammis på Skärisbiografen

Med guldkortet samlar du stämplar varje gång du köper din biljett på Skärisbiografen. När du har samlat in 5 stämplar får du ett biobesök med fri entré. 

Guldkortet är personligt. Skriv ditt namn på baksidan av kortet och glöm inte att ta med dig det till ditt nästa biobesök. 

Vill du ha ett guldkort? Fråga publikvärdarna i kassan så får du ett. Det är kostnadsfritt.

 

Stammiskort
Följ oss

Följ Skärisbiografen på sociala medier!

Instagram: @kulturhuset_skarisbiografen

Facebook: @kulturhuset_skarisbiografen

Image
Skärisbiografens gradäng
Kulturhuset Skärholmen
Skärisbiografen

Film i skolan

Skolbio och filmworkshops