Film
/
Klarabiografen

Kultfilm: filmvisning + intro

Kultfilm är filmkonstens juvel; få genrer är så stilbildande, underhållande och fartfyllda. Under hösten erbjuder vi nerdykningar i några av kultfilmens mest epokgörande ögonblick där vi guidas av experterna Jason Meredith och Gabrielle de Bourg genom erotiska thrillers, Hong Kong-action, Lovecraft på film och mycket mer!

Tillfällen: 
 

Klicka på länkarna för biljetter + mer info 

28/9: The Heroic Trio + intro om Hong Kong action
4/10: Basic Instinct + intro om erotiska thrillers
26/10: 1990: The Bronx Warriors + intro om kopior
31/10: The Exorcist + intro om exorcistfilmer
6/12: Låt den rätte komma in + intro om vampyrer på film
14/12: Re-Animator + intro om Lovecraft på film
 

Om Gabrielle de Bourg: 

Gabrielle de Bourg är författare och konstruktör till flera olika rollspel; bland annat Call of Cthulhu, Drakar och Demoner och Nordiska Väsen. Hon är också föreläsare som specialiserar sig på att prata om populärkultur och media, där hon har fått epitet professionell nörd. Hon har mottagit flera priser för sitt skrivande och arbete, bland annat utsågs hon till Årets spelare av Sverok - Spelkulturförbundet, år 2019, där hon idag jobbar med att ta fram spel och metodmaterial.

Om Jason Meredith: 

Jason är doktorandstudent i filmvetenskap vid  Stockholms universitet där han forskar på queer och kultfilm. I sina presentationer och seminarier pratar han avgörande krockar, kopplingar och påverkan mellan lågbudget / storbudget, amatörer / auteurer, ful-film / fin-film samt lyfter fram genre- och kultfilm i ett betydelsefullt och populärkulturhistoriskt perspektiv. 

I intilliggande Teaterbaren finns fullständiga rättigheter, allt som handlas där är tillåtet att ha med sig in i salongen under evenemanget.

Gabrielle de Bourg och Jason Meredith

 

För frågor om biljetter och evenemang, vänligen kontakta:
kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se

För frågor om samarbeten och uthyrningar, vänligen kontakta:
hanna.karlsson@kulturhusetstadsteatern.se

Följ oss i sociala medier!
Facebook: facebook.com/klarabiografen
Instagram: kulturhuset_klarabiografen