Film
/
Klarabiografen

Basic Instinct film + intro om erotiska thrillers

Under några år på 1980/90-talen regerade den erotiska thrillern (som alla verkade ha Michael Douglas i huvudrollen) biograferna. Trenden peakade med Paul Verhoevens kontroversiella Basic Instinct från 1992, för att sedan dö ut.

Biljetter

De senaste åren har publiken fått se en ny generation erotiska thrillers, alltifrån Park Chan-wooks Guldpalmennominerade ”The Handmaiden” till 80-talsmästaren Adrian Lymes återuppståndelse på Netflix.
Gabrielle de Bourg guidar oss genom denna ofta kontroversiella, enormt framgångsrika bit av filmhistorien, och efter föreläsningen ser vi juvelen i genrekronan; Basic Instinct.

Sharon Stone är en mordmisstänkt femme fatale med en tunga lika vass som hennes ishacka. Michael Douglas är en snut med uppdrag att granska henne, och mellan dem påbörjas ett spel med livsfarliga konsekvenser.

När Basic Instinct hade biopremiär blev den årets stora samtalsämne, sexscenerna var mer vågade än i någon annan thriller och förhörsscenen blev snabbt en av filmhistoriens mest omtalade.

Information:

I intilliggande Teaterbaren finns fullständiga rättigheter, allt som handlas där är tillåtet att ha med sig in i salongen under evenemanget.

Originaltitel: Basic Instinct
Regissör: Paul Verhoeven
I rollerna: Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza, Jeanne Tripplehorn
Genre: Erotisk thriller
Språk: Engelska
Undertext: svenska
Längd: intro ca 20 minuter + film 2h 8m
Produktionsland och år: USA, 1992

Insläpp 15 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.

För frågor om biljetter och evenemang, vänligen kontakta:
kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se

För frågor om samarbeten och uthyrningar, vänligen kontakta:
hanna.karlsson@kulturhusetstadsteatern.se

Följ oss i sociala medier!
Facebook: facebook.com/klarabiografen
Instagram: kulturhuset_klarabiografen