Film i skolan
/
Skärisbiografen

Jag Är Zlatan

Jag är Zlatan är en sann underdog-story om killen från Rosengård som inte hade något, men som fick allt - med talang, hårt arbete och trots motgångar vågade tro på sig själv och sin livsdröm

Om filmen

 Jag är Zlatan är den fantastiska berättelsen om Zlatan Ibrahimović och hans osannolika resa, från Rosengård och ut i världen, för att bli en av värdens bästa fotbollsspelare. 

Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimović succébok Jag är Zlatan Ibrahimović från 2011, som sålts i över en miljon exemplar. Rollen som Zlatan Ibrahimović delas av Dominic Andersson Bajraktari (den yngre) och Granit Rushiti (den äldre). Jens Sjögren regisserar och manuset står David Lagercrantz och Jakob Beckman för.

Tema: Utopier och drömmar och andra världar

I den stora och lilla världen - den yttre och inre världen - kan det ske plötsliga förändringar som skakar om och river upp. Att växa upp kan vara en sådan. En samhällelig förändring kan vara en sådan. Förändringar, både bra och dåliga, kan ge upphov till nya möjligheter, nya tankar och drömmar om andra verkligheter. Ibland behövs det drömmar och fantasi för att ta sig igenom stora förändringar.

I läsårets filmprogram med temat Utopier och drömmar om andra världar möter vi unga personer och figurer som på olika sätt upplever sig fångade i en verklighet och drömmer om nya mer utopiska världar som de kämpar för att leva i.

Bokning för skolklasser

Datum för filmvisning: Måndag 27 mars kl. 13:15

Boka: Hör av er via mail till: boka.skarholmen@kulturhusetstadsteatern.se för att boka platser för skolklass. Biljettpris per skolgrupp är 20kr/elev, medföljande lärare eller skolpersonal har fri entré.

Biosalongen har 140 platser, hiss och rullstolsplats finns. 

För årskurserna: Åk 7-8

Ladda ner Lärarhandledningen.

 

Trailer

Originaltitel: jag är Zlatan
Regissör: Jens Sjögren
Genre: Drama
Språk: Svenska
Undertext: Svenska
Längd: 1 timme 41 min
Produktionsland och år: Sverige, 2022
Åldersgräns: Från 7 år 

Foajén öppnar 30 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.