Stockholms Internationella Seriefestival 2021

Även årets upplaga av Stockholms Internationella Seriefestival (den tjugotredje i ordningen) blir digital på grund av rådande pandemi. Men vi kommer att erbjuda ett digert program med fantastiska programpunkter om det bästa den tecknade seriekonsten har att erbjuda!

Under hela maj kommer vi att lägga upp och streama programpunkter med både svenska och internationella serieskapare, såväl livesända som förinspelade programpunkter. Information om detta kommer kontinuerligt att läggas upp här.

Årets hedersgäst är den belgiska serieskaparen Olivier Schrauwen, som debuterar i svensk översättning med den hyllade serieromanen Arsène Schrauwen från Lystring förlag. Bland de svenska gästerna hittar ni bland andra Anneli Furmark, Joakim Pirinen, Elin Lucassi, Åsa Schagerström och textilkonstnären Britta Marakatt-Labba! Fler gäster presenteras inom kort.

Festivalteman har vi också: i år står exempelvis coronaserier, samiskt serieskapande och textila serier på programmet. Men vi kommer som alltid att röra oss i alla tänkbara genrer som serievärlden har att erbjuda! Flera av vårens släpp står i fokus.

Vår bokmässa blir digital även i år. Från mitten av maj till mitten av juni kommer du att kunna ta del av fanzinister, förlag och organisationer som ställer ut på vår mässa Small Press Expo – på webben! Mer om detta kommer.

Vi längtar till fysiska festivaler igen. Men det här är det näst bästa. Varmt välkommen till Stockholms Internationella Seriefestival 2021!

Information in English.

Årets festivalbild
Om Anneli Furmark

Årets officiella festivalbild har tecknats av en av landets mest hyllade serieskapare. Anneli Furmark har gett ut nio serieböcker de senaste tjugo åren, varav den senaste – fjolårets Gå med mig till hörnet! från Galago – tillhör det starkaste som kommit ut i serieform på svenska. Hennes stillsamma festivalbild fångar perfekt det egna skapandet i skuggan av coronaviruset. Med hennes egna ord:

Bilden handlar om koncentration, den som går att uppnå ibland. Den som kanske kom lättare när vi var små, men som ändå uppstår då och då som en present.

Bilden är en hyllning till de världar du skapar när du är ensam med ditt tecknande, och kanske också om det vemod och den ofrivilliga ensamhet som pandemin har orsakat.

Stockholm skymtar i bakgrunden, och föremålen i bården kan både vara utomhus och inomhus.

För när du tecknar kan du vara överallt.