Teater
/
Marionetteatern

Simplicissimus

En musikalisk dockteaterföreställning om den tyska satirtidningen som var en viktig kritiker av Hitler och nazistregimen fram till 1933. Fyrtio dockor och fem dockspelare cirkulerar runt den redaktionsdisk där karbarén äger rum.

Föreställningen ingår i Marionetteaterns internationella dockteaterfestival Pop up Puppets på Kulturhuset Stadsteatern, 18-21 augusti 2022.

Biljetter

För dig som vill köpa två biljetter eller fler har vi ett erbjudande! Vid köp av minst två biljetter vid samma köptillfälle erbjuds du ca. 25 % rabatt på ditt köp. 
Till erbjudandet!

En satirföreställning av det norska kompaniet Theatre Corpus, med regi, scenografi och kostym av grundaren Tormod Lindgren. Redaktionen på Simplicissimus är ramverket för berättelsen. Vad som ledde fram till valet som tidningen gjorde våren 1933, då redaktionen bytte sida och flera av bidragsgivarna fick fly från Tyskland. Den dramatiska spänningen kretsar kring några av satirgenrens problem; hur långt kan du gå innan du går över gränsen? På Simplicissimus-redaktionen (1896-1944) utspelades 48 år av tysk historia och två världskrig. Humor och fara samexisterar liksom sånger med texter av poeter som skrivit för tidningen.

För vuxna, från 15 år.

Medverkande

Produktion: Theater Corpus (Norway)

Koncept, regi, dramaturgi, dockor, scenografi och kostym: Tormod Lindgren

Manus: Knut Nærum, Tormod Lindgren

Översättning: Christina Just, Selma Lindgren

Historisk konsultation: Heine biographer Thomas Raff

Kompositör: Maja Ratkje, Poing (Frode Haltli, Håkon Thelin, Rolf-Erik Nystrøm)

Musiker: Frode Haltli, Håkon Thelin, Rolf-Erik Nystrøm

Skådespelare: Terje Ranes, Dominika Minkacz-Sira, Tom Stian Lenningsvik, Ragni HalleThomas Hildebrand

Producent: Camilla Svingen, Tormod Lindgren

Dockmakare: Tormod Lindgren

Ljusdesign: Olav Nordhagen

Ljusteknik: Kåre Nordseth

Ljudteknik: Espen Nordheim