Image
Folk sitter på Kulturhusets tak på kvällen och tittar på utsikten och dricker drinkar.

Taket

Skönt sommarhäng på Stockholms mest välkomnande takterrass! 1 juni-31 augusti välkomnar Kulturhuset Stadsteatern återigen besökare upp på Taket där det blir livemusik och marionetteater hela sommaren. Allt ackompanjerat av god mat, dryck och stans bästa utsikt!

Öppettider

Måndag–tisdag: 11–18
Onsdag–fredag: 11–21
Lördag–söndag: 11–16 

Marionetteaterns Gruffalon spelas dagligen i juli

När Marionetteatern gör teater av berättelsen om Gruffalon spelar fantasin huvudrollen. De kända figurerna får ny gestalt i en lekfull saga där vardagsföremål förvandlas till historiens huvudpersoner. Men vem skrämmer vem och finns verkligen Gruffalon på riktigt? Gruffalon rekommenderas från 4 år.

Live-konserter på Taket under bar himmel

I juni och augusti blir det singer/songwriter-tema uppe på Takets utomhusscen och stämningsfull musik kommer att ljuda över takåsarna och sommar-Stockholm. Alla konsertbiljetter kostar 100 kronor. De kvällar då det inte är föreställning eller konsert så är det fri entré på Taket.

Mat, dryck och skapande

Under sommaren sköter Teaterbaren serveringen på Taket som är öppen dagligen mellan 1 juni och 31 augusti. Läs mer om Teaterbaren på Taket.

En annan verksamhet från Kulturhuset Stadsteatern som också flyttar upp på Taket i sommar är Konstverkstan som välkomnar publiken att skapa och hantverka tillsammans med konstpedagoger. Läs mer om Mobila Konstverkstan.

Konserter i juni

Image
Ett monsterliknande huvud med orange ögon, röd näsa och betar, i bakgrunden boken Gruffalon.
Kulturhuset Sergels torg
Taket

Gruffalon

Spelas i juli och augusti 

Image
Ett konstverk av garn och papper skapat av ett barn.
Kulturhuset Sergels torg
Taket

Mobila Konstverkstan