Image
En rosa dödskalle printas i en 3D-skrivare.

Lavas verkstäder

Ljudverkstan, Screenverkstan, symaskiner, pins, 3D-skrivare – här finns massor att göra för dig som är 14-25 år. Men för tillfället är Lava endast öppet för utlån av böcker, instrument och verktyg.
Ljudverkstan

Är du intresserad av ljud, musik eller poddar? På Lava finns en gemensam ljudverkstad där alla mellan 14 och 25 är välkomna att arbeta självständigt med sina projekt.

För att få vara i Ljudverkstan på egen hand behöver du ha ett eget inlogg. Det får du när du är med på någon av våra workshops eller introduktioner.

Hittar du inte det du söker eller behöver komma en annan tid, mejla oss så försöker vi lösa det: lava@stadsteatern.stockholm.se.

Screenverkstan

Bandmerch! Patchar! Tshirts! Tygkassar! Örngott! Mönsterrapport! Vad vill du göra i vår screenverstad?

Med screentryck kan du föra över en teckning, text eller bild till ett textiltryck. Processen är lite som att framkalla en gammaldags film och du kan sedan testa att trycka i olika färger eller skapa mönster.

För att få tillgång till vår screenverkstad måste du gå en introduktion för att lära dig processen. Rom byggdes inte på en dag och screentryck kan ta ett tag att få kläm på. Men det är därför vi finns här till din hjälp.