Image
En bokhylla och i bakgrunden utsikt över Stockholm city.

Lavas bibliotek

På Lava hittar du böcker, verktyg, instrument och fanzines för utlån. Allt köps in för att passa Lavas profil som ett rum för ung kultur och kategorier som Queer, Skräck, Poesi och Serier samsas med facklitteratur om musik, foto, textil och annat skapande.

Vilka böcker som finns på Lava förändras hela tiden med hjälp av förslag och önskemål från besökarna. Det finns ofta böcker kopplade till de tekniker och det material som finns i verkstan i form av instruktioner och inspiration. Hyllorna med manga och fantasy växer ständigt och vill du ha tips på teaterpjäser att sätta upp, poesi att klippa och klistra eller lättlästa böcker om politik kan du leta i katalogen på biblioteket.se eller fråga personalen.

biblioteket.se

Du som vill starta en bokcirkel, träffa en favoritförfattare eller läsa dina dikter för publik är välkommen att göra det på Lava. Som Lavabesökare kan du också påverka vilka böcker som köps in. Mejla till lava@kulturhusetstadsteatern.se eller prata med personalen på plats om du saknar något i biblioteket. 

För att låna på Lava behöver du bara Stockholms Stadsbiblioteks lånekort och böcker från stadens övriga bibliotek kan du reservera och hämta på Lava. Du kan återlämna alla Lavas böcker och fanzines på andra bibliotek i staden, verktyg och instrument måste dock lämnas in på Lava.

På Lava kan du som har en läsnedsättning få hjälp tillgång till talbokstjänsten Legimus.

Legimus.se

Om du vill låna verktyg eller instrument måste du vara 14-25 år, men böcker kan du låna oavsett ålder. 

Låna verktyg

Låna instrument

Vår Zinecentral innehåller tidningar (fanzines) skapade av våra besökare förr och nu.

Zinecentralen

För mer info och kontakt mejla: lava@kulturhusetstadsteatern.se.

Image
Böcker och bokhyllor på Lava.
Sergels torg

Lava

Högkvarteret för ung kultur