Image
En kock förbereder mat på kafé Trapphuset

Kafé Trapphuset

3 september öppnade äntligen kafé Trapphuset, ett kulturkafé mitt i Vällingby. Fokus ligger på det lokala och närproducerade, och på att arrangera kulturevenemang av och med unga i närområdet. Kaféet är alltid öppet i samband med evenemang på Kulturhuset Vällingby.

Öppettider

Onsdag-fredag 11.00-15.00

Lördag-söndag 10.00-15.00

 

Kafé Trapphuset

Grundarna av kaféet är barndomsvännerna Daniel Nedzipovski som är kock, utbildad i Grythyttan och Saman Sokhanran en av personerna bakom kulturrörelsen Förenade Förorter.

 

”Tillsammans tror vi båda på det lokala, närproducerade och gemenskapen i ett community. Med hög grad av medvetenhet jobbar vi för att lyfta det enkla, både i köket och på scen. Med stort fokus på hantverket serveras rätter tillagade på råvaror från grunden. Vi vill göra enkel mat som folk känner igen med överraskande inslag och oväntade tillagningstekniker som belyser hantverket och förhöjer måltidsupplevelsen. Vi hyllar all matkultur från världens alla hörn som en självklar del av husets kulturutbud. Vi tänker att - här bygger vi Trapphuset - en plats för alla sorters möten”