För skolan

Skapande skola: Marionettdocka

Åk 6-9.

I detta Skapande skola-paket får eleverna skapa egna marionettdockor och prova på att spela med den.

Marionettdockan, eller tråddockan, är en docka som hänger i trådar. Dockspelaren håller i ett handtag som kallas kors. Dockans trådar är knutna i korset och när dockspelaren drar i trådarna rör sig dockan. Det finns dockor med bara en tråd och andra med upp till 50 trådar. Marionettdockor används i hela världen och man har hittat marionettdockor som är flera 1000 år gamla, bl.a. i pyramiderna, faraonernas gravar, i Egypten.

I Skapande skola-paketet ingår:

Möt dockorna

En dramatiserad dockteatervisning med dockor från hela världen. Under 40 minuter berättar Marionetteaterns dockspelare om dockteaterns historia, visar olika speltekniker och hur dockor kan tillverkas av stort och smått. 

Verkstad – Marionettdocka

Under ledning av Marionetteaterns dockmakare och dockspelare får eleverna, i denna skapandeverkstad, tillverka sina egna marionettdockor och prova på att spela dem.

Marionetteatern tillhandahåller alla verktyg och allt material som behövs för tillverkning och spel.

Teaterbesök 

Klassen kommer till Marionetteatern och ser en dockteaterföreställning. Marionetteaterns föreställningar präglas av en stark visuell upplevelse där dockor, figurer och objekt får liv av dockspelare.

Bokning och pris

Vårt paket i tre delar kostar 480 kr/barn (+ 25 % moms) med minimumgräns 7 000 kr per grupp.

Priset gäller inom Stockholm stad.

För mer information och bokning mejla oss på: marionetteatern@kulturhusetstadsteatern.se.