Digital Innovation

Next Stage – en livestreamad samtalsserie

I höst är det premiär för Next Stage – en livestreamad samtalsserie i sex avsnitt om den digitala transformationen av teatern och scenkonsten. Med hjälp av experter utforskar vi hur teknik omformar och utvecklar våra framtida scener och berättelser. Tillsammans försöker vi föreställa oss framtidens scenkonst, scener och publik.

Datum

Twitchkanal

https://www.twitch.tv/nextstagekhst

Youtube

https://www.youtube.com/channel/UCRDaC42N55c4ap2IdEUDeGQ

Avsnitt #1 sändes 14 september: "The next stage of Zoom performances and digital creative work"

Pandemin fick många inom scenkonst- och underhållningsbranschen att helt och hållet flytta in på Zoom och publiken fick uppleva många olika varianter av digitala verk, där några landade bättre än andra. 

I första avsnittet intervjuade vi magikern Ben Seidman, en av världens mest framgångsrika virtuella artister som har gjort över 700 framträdanden, från sin hemmastudio i Los Angeles och regissören och ​​pedagogen Mariana Araoz som under pandemin utvecklade ett kreativt sätt att lära ut sina gestaltningsmetoder online. Vi fick höra om gästernas Zoom-resa och diskuterade huruvida Zoom performances är framtiden eller enbart en pandemiföreteelse? 

Programvärdar: 

Erik Rosales, konstnärlig ledare Digital Innovation.

Emma Bexell, konstnärlig ledare och medgrundare av scenkonstgruppen Bombina Bombast baserad i Malmö, Sverige. Emma är författare, regissör och expert inom digital scenkonst. Hon fick det prestigefyllda Thalia-priset 2020 och har tillsammans med Stefan Stanisic i över tio år skapat verk för scen och skärm som kännetecknas av det performativa mötet med innovativa teknologier, banbrytande kombinationener av livekonst och VR. Bombina Bombast har uppträtt på festivaler och arenor över hela världen såsom teaterfestivaler i Europa, Amerika och Asien och filmfestivaler som Cannes och IDFA DocLab.