Bibliotek

Online-workshop: Lär dig klippa film med DaVinci Resolve

6 april kl. 15:00.

Vi går igenom programmet DaVinci Resolve 17 så att du lär dig grunderna i videoredigering och att exportera till olika format.

DaVinci Resolve är industristandard för färgkorrigering och numera även filmklippning (betalversionen). Det finns en omfattande gratisversion både för PC & Mac. Med den kan du i princip lära dig allt du behöver för att kunna sätta igång med filmklippning och få ett professionellt resultat.

Vi går igenom programmets grundstruktur, hur du kan klippa film, vad du ska tänka på gällande tidslinjen, ljudbearbetning, lägga till text och effekter samt hur du renderar och exporterar projektet i ett eller flera filmformat till olika plattformar (till exempel Youtube, Instagram, Facebook, TikTok).

Workshopen sker över Zoom. Du behöver inte vara med på bild eller ljud om du inte vill. Du Möteslänken mailas till dig när du bokar plats på workshopen. Boka genom att mejla namn och telefonnummer till gonzalo.vargas@stockholm.se .

Obs! Installera DaVinci Resolve innan workshopen. Du kan ladda ned, installera och använda DaVinci Resolve på din dator gratis utan bindningstid eller prenumeration.