Bibliotek

ExperimentaLava

En heldag med kritiskt lyssnande och ljudskapande.

Vill du undersöka nya och alternativa sätt att göra musik eller ljudkonst på? Är du intresserad av experimentell musik eller ljudmiljöer? Vill du testa på att göra och höra ny konstmusik? 

Ljudvandring och workshop

Lava kl.12:00-16:00 

Hur låter vår omgivning, och hur kan vi använda dess ljud som material för musik och konst? Med denna workshop utforskar vi hur kan vi experimentera och jobba konstnärligt på nyskapande sätt, vare sig du är helt nybörjare i musikskapande eller har jobbat på ett mera experimentellt sätt sedan länge.

Läs mer och anmäl dig till workshopen. 

Workshop i grafiskt partitur

Lava kl.14:00-15:00 och 15:00-16:00

Går det att skriva musik utan att använda noter. Grafiskt partitur är ett sätt att beskriva hur musik ska spelas genom att använda symboler och bilder. Under workshopen kommer vi prata om grafiska partiturs historia samt lyssna och titta på exempel. Därefter är det fritt att skapa ett grafiskt partitur med olika material.

Läs mer och anmäl dig till workshopen. 

Erik Klinga Live + samtal

Taket kl. 17:00

Erik Klinga är i grunden slagverkare och är känd från bland annat projekten Light Vibes, Simian Ghost och Horse Show. 

Efter konserten samtalar Malte och Erik om Live-elektronik och presenterar den modularsynth som spelar central roll i Eriks praktik.

Läs mer om konserten. 

Konsert med grafiskt partitur

Taket kl. 18:00

Styr en musikensemble med dina grafiska instruktioner. Detta är en konsert där grafiska partitur omvandlas till musik på scenen av entusiastiska musiker. Missa inte!

Läs mer om konserten.