Barn & ung

Lekisjazz

”Lekisjazz spelar jazz för barn. Vuxna får också lyssna” - Under den parollen driver Elin Trogen och Karin Fredriksson Lekisjazz som tillsammans med sin Krokodilorkester har turnerat Sverige runt på scener och festivaler sedan 2010. Nu släpper de sin efterlängtade tredje skiva och firar det med en färgsprakande releasekonsert och krokodilfest på Kulturhuset Stadsteatern på Valborgsmässoafton.

Biljetter

Lekisjazz har under åren vunnit en och annan prisstatyett för sin musik vars huvudsakliga publik är guppande blöjrumpor och kräsna musikkritiker som ännu inte lärt sig prata rent och ambitionen är i grund och botten att göra jazz i alla dess former tillgänglig långt nere i åldrarna. Med lite swing, big band och bebop i krokodilväskan kokar de ihop låtar och föreställningar som svänger skarpt, sätter sprall i benen och berättar historier som triggar fantasin.

På den nya skivan Lekisjazzhits berättar de bland annat om en tax som vill bli kontorshund, funderar på alla ljud som finns i skogen, diskuterar vad en hit egentligen är och hur en fest i grönsakslandet kan gå till. Skivan släpps den 28 april - alla besökare har därmed två  dagar på sig att lyssna in sig på nya låtarna!

Välkommen in Lekisjazz värld för tredje gången – nu om möjligt ännu svängigare, roligare och festligare!

Kulturhuset Stadsteaterns familjekonserter

Lekisjazz är en del av Kulturhuset Stadsteaterns familjekonserter under vårens söndagar där vi även hittar bland annat Per Egland, Nassim Al Fakir och Fria Fartyget.