Teater
/
Soppteatern

Soppjäveln

Vem bestämmer egentligen vad som är roligt? Vi följer Anna och William på deras krokiga och komplicerade väg mot en stundande premiär. “Soppjäveln” är en undersökande humorföreställning om det patetiska i att försöka vara rolig. Av och med Anna Granath och William Spetz. Urpremiär 21 mars

Biljetter

Anna Granath är skådespelare, regissör och manusförfattare. För TV har hon bland annat senast medverkat i Tack för senast, Folk med ångest samt Filip och Mona som Anna gjorde tillsammans med William Spetz och Jens Östberg. Hon har även skrivit manus och varit innehållsproducent för program som Vilket liv, Hellenius Hörna, Renées brygga samt Barncancergalan-galan och Guldbaggegalan. 2022 regisserade hon Petra Medes humorföreställning 50/50 på Scalateatern. Anna och Petra har samarbetat i flera projekt och även tillsammans skrivit boken Mera självkänsla än du kan hantera.

William Spetz är skådespelare och manusförfattare som slog igenom med sina självbiografiska humorsketcher på Youtube som 16-åring. Han har tidigare satt upp enmansföreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? och vårdcentralskomedin Hjälp mig inte. Han har även synts i Liv Strömquist tänker på sig själv och Den yttersta minuten på Dramaten. 2019 gjorde han SVT-serien Filip och Mona tillsammans med Anna Granath och Jens Östberg. Hösten 2023 hade Netflix-serien TORE premiär som William skapat, skrivit och spelar huvudrollen i.

Vilken soppa serveras?

21 mars - Rostad blomkålssoppa

22 mars - Tomat- och basilikasoppa

23 mars - Tomat- och basilikasoppa

2 april - Tomat- och kokossoppa med lime

3 april - Morot- och ingefärasoppa

9 april - Lins- och spenatsoppa

10 april - Krämig sötpotatissoppa

13 april - Rostad blomkålssoppa

19 april - Tomat- och kokossoppa med lime

Våra soppor är vegetariska, laktos- och glutenfria. Köket behöver information om specialkost och allergier i god tid i förväg, helst senast tre dagar innan ditt besök för bästa möjlighet att förbereda alternativ. Senare än så gör de sitt bästa utifrån förutsättningarna. För att hinna svara på mer allmänna frågor om soppan, innehåll och tillbehör behöver de ditt mejl senast 24 timmar innan ditt besök. 

E-post: maria.larka@memorio.se

Biljettsläpp på Soppteatern

Vi släpper biljetter månadsvis, första onsdagen i månaden för kommande månads program. Många av våra egna föreställningar och gästspel återkommer under säsongen så håll utkik efter dina favoriter!

  • Onsdag 7 februari kl.11 släpper vi mars-biljetterna
  • Onsdag 6 mars kl.11 släpper vi april-biljetterna
  • Onsdag 3 april kl.11 släpper vi maj-biljetterna

Undantag och extra biljettsläpp kan förekomma så håll dig uppdaterad här på vår webbsida, i våra sociala medier (Facebook och Instagram) samt prenumerera på Kulturhuset Stadsteaterns nyhetsbrev för att inte missa något.