Teater

Den långa flykten

Äventyrlig familjeföreställning baserad på Richard Adams älskade romanklassiker i regi av Alexander Mørk-Eidem. En flock vildkaniner hotas av människornas framfart och ger sig av på flykt. Det blir en dramatisk färd kantad av faror och oväntade möten. Sverigepremiär 6 december på Stora scenen, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Biljetter

Den synska lilla kaninen Femman känner på sig att faran är nära. Tecknen syns överallt i naturen. De unga kaninerna, med ledaren Hassel i spetsen, bryter sig ur flocken för att ge sig av på flykt i sökandet efter en ny, tryggare boplats. Under den dramatiska vandringen drabbas gruppen av oväntade motgångar och konflikter men får även nya insikter. Kommer de att kunna samarbeta, kommer de hitta ett nytt hem och kommer de att överleva?

Den långa flykten bygger på Richard Adams älskade roman från 1972, som även gav upphov till den tecknade filmklassikern från 1978. Det är en episk fantasyberättelse om överlevnad i en förbryllande värld. 

Om regissören

För regi och dramatisering står Alexander Mørk-Eidem som tidigare gjort de hyllade uppsättningarna Alltid vara vi, Röde Orm, Morbror Janne och Djungelboken. Mørk-Eidem är sedan 2023 husregissör på Kulturhuset Stadsteatern.

Om ensemblen

Den stora ensemblen består av cirka 25 medverkande däribland Lancelot Ncube, Nina Dahn, Shebly Niavarani, Manuela Gotskozik Bjelke, Emil Hedayat, Ann-Sofie Rase, Gerhard Hoberstorfer, Bahador Foladi, Angelika Prick, Jörgen Thorsson, Odile Nunes, Anders Johannisson, Magnus Bjøru samt kompositören och trumslagaren Anna Lund.

Lär dig kaninspråket!

I Den långa flykten använder karaktärerna ord från ett eget språk, Lapine. Detta unika språk ger en djupare förståelse för deras kultur, gemenskap och överlevnadsstrategier. 

Läs en ordlista på Lapine.

Richard Adams saga till döttrarna blev succé

Den brittiska författaren Richard Adams (1920–2016) blev mest känd för sin debutroman Den långa flykten (1972). Men hur kom berättelsen till? Och vilka verkliga personer inspirerade till karaktärerna i boken? 

Läs om bakgrunden till Den långa flykten.

Medverkande

Inför besöket

Kom i god tid innan föreställningen börjar, gärna minst en halvtimme, då hinner du hänga av dig i garderoben, hitta din plats och kanske äta och dricka något. 

Ryggsäckar, väskor och påsar större än 30 x 20 cm. (ca. ett A4-ark) samt större ytterkläder får inte tas med in i salongen.  

Garderoben på Entréplan är öppen i samband med föreställning. 

Mat & dryck

Pausservering

Teaterbaren ligger nära Stora scenen och erbjuder dryck och lättare mat i pausen. Du kan även föreställa till pausen. Beställningar tas emot på plats från en timme innan föreställningen börjar. Du kan även förbeställa på Teaterbarens hemsida. 

Boka mat och dryck till pausen

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning

Tillgänglighet

Textade föreställningar

Kulturhuset Stadsteatern har ett textningssystem som möjliggör att hörselskadade och döva kan ta del av våra föreställningar. Skådespelarnas repliker presenteras på en display som du får du låna av värdarna innan du går in i salongen. Du behöver inte ange vid bokning att du önskar display.

Den långa flykten textas på svenska:

Lördag 11 januari kl. 13:00.

För skolor

Vill du boka biljetter åt din skolklass?

Skolpris: 100 kr. per biljett.

För bokning, kontakta Kundtjänst. 

Rekommenderad ålder: Åk 6