Utställningar

VRIDA – VÄNDA – BLÄDDRA

Experimentellt bildberättande av Siri Ahmed Backström.

Ett bildberättande strax utanför bokens vanliga form – med fyrkantig pärm och en berättelse som bläddras och läses från vänster till höger – hur kan det se ut?

I utställningen VRIDA – VÄNDA – BLÄDDRA har bilderboksskaparen Siri Ahmed Backström valt att arbeta i nya format och riktningar, för att undersöka vilken sorts berättelser som uppstår där. Här visas exempel på snurrande, flikiga och fladdrande verk som kommit till under arbetet, och som tillsammans formar en berättelse om att finnas till. Resultatet presenteras i montrar och på videoskärm.

Projektet har genomförts med stöd från Konstnärsnämnden.

Utställningen VRIDA – VÄNDA – BLÄDDRA visas i Kulturbiblioteket/Serieteket under hela september.

Mer om konstnären

Siri Ahmed Backström (född 1980) är bilderboksberättare och serietecknare baserad i Stockholm. Hon har studerat illustration och grafisk design vid Konstfack och skrivit och illustrerat ett flertal böcker; bland dem serieboken Godnatt (2011), och bilderböckerna Syskondagen (2013), Vem hämtar vem? (2014, tillsammans med Karin Cyrén), Kattfesten (2017) och Dumma boken (2018). Hon medverkar även i antologierna Kvinnor ritar bara serier om mens (2014) och Vår Pippi – vår Vang (2016). Siri Ahmed Backström har tidigare ställt ut på Grafikens hus i Mariefred och på Bildmuseet i Umeå. 2015 mottog hon tillsammans med författaren Karin Saler priset Snöbollen för årets bästa bilderbok, Dom som är kvar (2014). 

När

Bilder