Utställningar

Visning och porträtt-workshop: Frida Kahlo – Her Photos

Välkommen till en kombinerad visning och porträtt-workshop med inspiration av Frida Kahlos teknik och estetik. Vid två tillfällen, 25 maj och 21 september, får du chansen att lära dig mer om porträtteckning och samtidigt fördjupa dig inom Frida Kahlos spektakulära liv.

Biljetter

Kvällen börjar med en guidad visning av utställningen Frida Kahlo – Her Photos, som visar 241 fotografier ur den världsberömda mexikanska konstnärens liv, format av en spårvagnsolycka, kärleksrelationer, konst och politik. Utställningen visades för första gången i Mexico City 2009 och därefter har den lockat nästan en miljon besökare i 20 städer världen över. Nu har turen kommit till Stockholm och Kulturhuset Stadsteatern.

Kvällens upplägg

Kl. 18:00-18:45 – guidad visning av Frida Kahlo – Her Photos.

Kl. 18:45-20:00 – porträtteckning med levande modell med inspiration av Kahlos teknik och estetik.

Mer om utställningen

Fotografi spelade en viktig roll i Frida Kahlos liv. Både hennes pappa och farfar var fotografer och hon själv var passionerat intresserad av konstformen. Under sitt liv samlade hon på bland annat fotografier av familj och vänner, porträtt av henne själv och även fotografier som hon bearbetat genom att t.ex. måla på dem eller lämna läppstiftsavtryck på dem. Samlingen som visas i utställningen speglar konstnärens smärtfyllda och turbulenta privatliv.

Bild: Detalj ur "Self Portrait Dedicated to Dr Eloesser", 1940.

Läs mer om utställningen Frida Kahlo – Her Photos.