Utställningar

Väntrummet

Vad händer när konstvärlden möter sjukvården? "Väntrummet" är en utställningshybrid där ett team av konstnärer, dramatiker, läkare, skådespelare och forskare arbetar sida vid sida för att berätta om sjukvårdens vardag ur ett konstnärligt perspektiv.

Biljetter

Med utgångspunkt i flera stora folksjukdomar (psykisk ohälsa, välfärdssjukdom och reproduktiv hälsa) får besökarna ta del av utställningar och performance i en sjukhusinspirerad miljö.

Vägg i vägg sker livets största händelser. Ett barn föds, en sjuk tar sista andetaget. Benbrott lagas, transplantationer utförs och forskning bedrivs. Med utgångspunkt på denna komplexa plats växer Väntrummet fram.  

Utställningshybriden innehåller installationer, skulpturer, videoverk, ljudspår, samtalsscen samt performance på vissa bokningsbara tider. Väntrummet bjuder in publiken att ta del av scenografiska verk och konstverk som uppmanar till frågor och funderingar. De konstnärliga uttrycken bjuder på olika perspektiv och möjliggör vidare samtal. 

Utställningens första period, 25 oktober–21 november, var en öppen process där besökare bjöds in att följa och delta i processen från skiss till färdigt verk.

Samarbete mellan Kroppens hus och Kulturhuset Stadsteatern

Väntrummet är ett samarbete mellan Kroppens hus och Kulturhuset Stadsteatern. Initiativtagare är Anna Nordlander, biträdande överläkare på Karolinska universitetssjukhuset, som arbetat nära ett stort team kreatörer inklusive curator Andreas Blom (Satans demokrati). Välkommen till en omslutande konstupplevelse utöver det vanliga!

Läs mer om Väntrummet.

Andreas Blom, curator 

Fanny Senocq, scenografi och projektledning

Åsa Lindholm, dramaturgi

Anna Nordlander, medicinsk curator och initiativtagare

Aida Chehrehgosha, konstnär

Carolina Alvear Bello, konstnär/mask/kostym

Damon Frost, konstnär

Mattias Söderholm, konstnär