Utställningar

Ung Svensk Form 2022

Upplev det senaste inom samtida design i utställningen Ung Svensk Form 2022! Här medverkar 25 unga formgivare som på olika sätt kommer att bidra till att förändra framtiden. Ta del av deras verk inom möbeldesign, konsthantverk, grafisk form, mode, arkitektur och industridesign.

Öppettider

Kulturhuset Stadsteatern, mitt i centrala Stockholm, är en mötesplats som välkomnar det utmanande, opretentiösa och generösa med yttrandefrihet och konstnärlig frihet som grund. Ung Svensk Form 2022 visar upp ett tvärsnitt av samtiden och presenterar vad som pågår på den unga designscenen idag.

Medverkande i Ung Svensk Form 2022

– Akbari, Ali
– Ashton, Matthew
– Berggren, Andreas
– Bornedal, Kajsa
– Butch x Femme
– Francke, Vidar
– Gardtman, Klara
– Helin, Klara
– Hunyadi, Matilda
– Hjalmarsson, Hanna
Kalabalik
Alayat, Ays
Garreta Cano, Martina
Stampe, Vilde
– Knutsson, Klara
– Kovacs, Gergely
MISC. Studio
Åhlund, Karl
Bell, Poppy
Tang, Matthew
Cervin-Ellqvist, Helena
Herklint, Frans
Grunbaum, Julia
– Parra, Elinor
– Pierre, Malin
– Rapp Thomas, Josephine
– Ryd, Hanna Linnea
– Sahlin, Lotta
– Segring Björklund, Ingrid
– Sirenius, Therése
– Unnegård, Elsa
– Wetterström, Vendela
– Willumsen, Kajsa
– Winsth, Gustav

En årlig jurybedömd utmärkelse och utställning

Ung Svensk Form är en årlig, nationell jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning som visar ung och nyskapande svensk formgivning. Sedan starten 1998 har Ung Svensk Form blivit det viktigaste forumet för formgivare i början av karriären. Många av tidigare års deltagande formgivare är numera väl etablerade inom sina respektive områden.

Utställningen Ung Svensk Form 2022 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum. Projektet genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, Malmö stad och en lång rad utställningsarrangörer och stipendiegivare.