Utställningar

Min egen verklighet

2 december klockan 18.00 är det vernissage för utställningen Min egen verklighet på Galleri 16X på Kulturhuset Vällingby. Konstnären Kate Pinxit är 24 år gammal och arbetar med texturer och intryck. Impastotekniken hon målar i gör konsten ofullständig, oförutsägbar. Utställningen går att se fram till 28 januari.

”Jag är konstnär. Det låter verkligen alltför banalt. Jag vill uttrycka det på ett annat sätt. 

Jag skapar det som fångar blicken, som lämnar djupa intryck och jag gör det med hjälp av palettknivar och oljefärg. 

Jag har en försmak för textur, den tekniken förmedlar ett djup som får mig att känna det som om jag kan lägga en bit av mig själv i mina verk. Impastotekniken som jag målar i, innebär användning av tjocka penseldrag, där vart och ett i sig är ofullständigt, oförutsägbart. Man kan aldrig vara 100% säker på vad det kommer att göra för helheten, eller hur slutresultatet blir. Det är precis det som stimulerar och fascinerar mig i mitt arbete och som jag brinner för. 

Jag är ännu ung, bara 24 år, men med hjälp av färg och textur delar jag med mig av mina intryck, min livserfarenhet och visar vad jag ser, hur jag uppfattar världen omkring mig.

Mitt förslag är att du inte ska nöja dig med att få en estetisk njutning av mina verk. Jag skulle bli glad om du öppnade ditt sinne för reflektion och analyserar det du ser. Resonera för dig själv: vad ser jag i bilden och vilken djupare tanke ligger bakom. 

Jag hoppas verkligen att alla kommer att se något mycket personligt i mina verk!”

/ Kate Pinxit @katepinxit

 

Galleri 16X

Galleri 16X är en konsthall i Vällingby där både etablerade konstnärer och nybörjare får ställa ut sin konst. Det kostar ingenting att ställa ut och vi kan hjälpa till med coachning, teknik och marknadsföring av din utställning.

Mejla galleri16X@stadsteatern.stockholm.se så berättar vi mer.