Utställningar

Gråt inte, sjung! visning av Frida Kahlo – Her Photos

Gråt inte, sjung! – eller Canta y no llores på spanska – är titeln på en mexikansk folksång, också kallad Cielito Lindo, som ofta spelas av mariachi-band och som har framförts av otaliga artister både på spanska och andra språk. Vid två tillfällen i augusti gör Carolina "La Baywitch" Arktis Nylund och Alexandra "La Capitana" Nilsson en visning av utställningen Frida Kahlo – Her Photos.

Biljetter

Visningen i sig är ett performance som du inte vill missa!

Carolina Arktis Nylund är född i Mexico City. Hon arbetar med film, musik, performance och pedagogik. Hennes projekt är experimentella och interdisciplinära med humor som huvudelement till insikt. I hennes konstnärskap under alter egot "La Baywitch" undersöker hon teman som identitet, [miss]anpassning och olydnad.

Alexandra Nilsson är kompositör och ljudkonstnär med bakgrund som trumpetare inom jazz och latinamerikansk musik. Hon samarbetar ofta med konstnärer från olika discipliner inom dans, film, performance och bild. Under sitt alias "La Capitana" spelar hon Mariachi Trash och skapar suggestiva ljudkollage con chispa.

I detta samarbete ger Carolina och Alexandra en visning av utställningen Frida Kahlo – Her Photos som visas på Kulturhuset Stadsteatern. Det hela tar sig uttryck i form av en visning-performance genom subjektiva aspekter som längtan, synkretism och Mexikos soundscape.

Läs mer om utställningen Frida Kahlo – Her Photos.