Future Watch – tio konstnärer i tiden

Möt det nya årtiondets unga konstnärer i utställningen Future Watch! Här får du uppleva det senaste inom samtidskonst presenterat genom skulptur, video, måleri och installation.

Kulturhuset Stadsteatern är stolta över ett nytt samarbete – konstverken är utvalda av gästande curators Ashik Zaman och Koshik Zaman – grundare av nätpublikationen och konstplattformen C-print. De kan den samtida konstscenen och delar med sig för att bredda den konst publiken får se.

De medverkande konstnärerna är flera nyligen utexaminerade från konstskolor i Sverige och internationellt och utforskar teman som bland annat rör sig inom individens hälsa, gentrifiering, aktivism och transidentitet. I Future Watch medverkar: Kasra Alikhani, Victoria Verseau, Samaneh Reyhani, Helena Tan, Tobias Bradford, Ljubomir Popovic, Lydia Ericsson Wärn, Samaneh Roghani, Jonas Bentzer och Birt Berglund.

Digital vernissage 16 april

16 april kl. 17:00 bjuder vi in till en digital vernissage där du får se en glimt av utställningen. Medverkar gör Ashik Zaman och Koshik Zaman, gästcurators för utställningen och grundare av konstplattformen C-print, samt konstnärerna Helena Tan, Birt Berglund och Victoria Verseau som medverkar i utställningen. Maria Patomella, konstnärligt ansvarig för Konst, design och mode på Kulturhuset Stadsteatern hälsar välkommen. Vernissagen kommer att sändas på denna sida och  på Facebook.

Evenemanget på Facebook.

Utställningen planeras att öppna i Galleri 3 senare under våren när restriktionerna tillåter. Under tiden kan du ta del av digitalt innehåll från den 16 april.