Teater
Fri scen

Where I End And You Begin

Två par försöker förstå sin livssituation i en värld där tiden rör sig baklänges. Här är allt förutbestämt och ett kärlekspars första möte blir deras slutgiltiga farväl. En suggestiv berättelse om människans ofrihet.

Biljetter

"Det är tidens gång. Så här fungerar livet. Barnen väljer oss. De går runt och letar efter sina föräldrar hela livet. [...] man klamrar sig fast hos sin mamma, slutligen blir man en del av hennes kropp. Och det är det vi ska göra idag. Barnet ska bli en del av din kropp. Får jag barnet nu?"

Med ett omvänt tidsperspektiv finns inte utrymme för sorgbearbetning. Så snart som livet börjat, alltså börjat gå mot sitt slut, så minns vi ingenting av vår historia.

I Kristian Hallbergs pjäs Where I End And You Begin fokuseras livets mest traumatiska brytpunkter genom att tvinga karaktärerna att hela tiden återvända dit.

Det vackra blir brutalt och aggressivt, det hoppfulla blir det ödesbestämda fruktansvärda.

Lars Ring på Svenska Dagbladet beskriver pjäsen så här: "Allt, allt är redan bestämt på förhand. Ingen kan komma undan. Konsekvenserna kommer först, besluten efteråt. Det leder till absurda situationer och stryker under den enorma frihet vi människor egentligen har – om vi vill och vågar."

Dramatikern Kristian Hallberg startade som nittonåring den fria gruppen Teater Torstenson i Malmö. Efter utbildningen på Dramatiska Institutet har han skrivit pjäser för Dramaten, Folkteatern i Göteborg, Uppsala Stadsteater, Unga Klara, Teatr Weimar, Teater Galeasen, Malmö Stadsteater och många fler. 2016 tilldelades han Medeas scenkonstpris som årets dramatiker och fick Svenska Ibsenpriset 2019.

Regissör och ensemble lärde alla känna varandra på Teaterhögskolan i Stockholm (SKH) och har återkommande jobbat tillsammans efter utbildningen.

Med stöd från Svante Bergströms Teaterstiftelse och Studiefrämjandet.

Mat & dryck

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning.

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning