Teater

Var är Olle?

True crime-drama baserat på Martin Ezpeletas dokumentär om 18-årige Olle Högboms mystiska försvinnande i Sundsvall 1983. När polisutredningen lagts ned utan spår fortsätter Olles pappa Ruben själv sökandet efter svar och får långt senare hjälp av journalisten Martin som blir lika engagerad. I regi av Andreas Kundler med Lennart Jähkel, Shebly Niavarani och Tove Edfeldt i huvudrollerna.

Biljetter

Efter en festkväll i september 1983 försvinner 18-årige Olle Högbom i Sundsvall. Polisen är handfallen, och utredningen, där även Thomas Quick kommer att figurera, växer sig allt större utan att ge något resultat. Men Olles pappa har lovat att ägna varje vaken stund av sitt liv åt att ta reda på vad som hänt hans son. Närmare fyrtio år senare träffar han journalisten Martin som blir lika engagerad i fallet. Martins egen bakgrund gör honom beredd att gå längre än någon annan och till slut står han själv med spade i hand och gräver efter sanningen.

Var är Olle? är en berättelse om saknad, besatthet och upprättelse och baseras på en ljudboksdokumentär från Storytel 2020 av den hyllade dokumentärmakaren Martin Ezpeleta. För regin står Andreas Kundler som tillhör Kulturhuset Stadsteaterns fasta ensemble där han tidigare regisserat Revolution och Öppna era hjärtan. Som skådespelare har han bland annat medverkat i De tre musketörerna, Häxjakten samt filmerna Gräns och SameblodVar är Olle? har han dramatiserat tillsammans med journalisten Amanda Glans. Amanda vann Stora Journalistpriset 2011 och har tidigare även varit med och skrivit Revolution och Öppna era hjärtan. Var är Olle? utspelar sig utspelar sig på en öde gata i Sundsvall och pendlar i tid, från månaderna innan Olles försvinnande till nutid.

Medverkande

Mat & dryck

Pausservering

I Klarafoajén erbjuds pausservering i samband med föreställningar på Lilla scenen. Om du förbeställer har du förtur till de trevliga små borden i foajén. Öppnar en timme innan föreställning.

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning