Teater

Roberts Broberg- och dalbana

Robert Broberg sålde ut Globen åtta gånger, nu återuppstår han på Stora scenen – i fem olika skepnader. I Jonna Nordenskiölds musikföreställning samsas alter egon som Robban, Robert Karl Oskar och Zero med farbror Robert. I en berättelse fylld av höga berg och djupa dalar sjunger sig Rennie Mirro, Frida Hallgren, Fredrik Lycke, Lisa Larsson och Christer Fant igenom låtskatten med ett femmannaband.

Biljetter

På det här evenemanget krävs vaccinationsbevis av alla besökare över 18 år. 
Läs mer om vad som gäller här.

Robert Brobergs musik var mycket ordlekar och finurliga infall. I perioder då allt kändes möjligt stod kärleken i fokus med låtar om Ingela och andra tjejer, då var livet på topp. Andra gånger var det totalt mörker. I Jonna Nordenskiölds nyskrivna musikteaterföreställning får vi följa med på Robert Brobergs musikaliska resa genom livet, en Broberg-och-dalbana!

Under mer än fyrtio års tid var Robert Broberg en oerhört folkkär artist som drog fulla hus på konserter, shower och turnéer. Han gav ut fler än 20 album och sålde ut Globen flera gånger om, den storhetstiden vill vi återuppliva – och se baksidan av. För framgång har sitt pris.

Rennie Mirro står för koreografin och medverkar även som Zero. På scenen ser vi ett femmannaband under ledning av Joel Sahlin.

Robert Broberg slog igenom för den breda publiken som en uppsluppen musik- och ordlekare i tv-programmet Hylands hörna, det ledde till underhållningsprogram ihop med Lasse Hallström och barnprogrammet The Pling & Plong Show. Hans första hitlåt var Maria-Therese följt av Båtlåt som kom 1967 och handlar om två båtar som blir kära i varandra.

Under 1980 talet gjorde en mängd enmansshower  på Gröna Lund med hitlåtar som Vatten och Killa mig på ryggen.

Under sin karriär använde Robert Broberg ett antal olika artistnamn, 1957-1968 var det Robban eller Robban Broberg som gällde. 1968-1974 Robert Karl-Oskar Broberg, 1974-1982 kallade han sig Zero och från 1982 kort och gott Robert Broberg.

Dramatikern och regissören Jonna Nordenskiöld var på Stockholms stadsteater 2005-2015. 2007 dramatiserade och regisserad hon Pippi Långstrump på Stora scenen.  2012 skrev och regisserade hon publik- och kritikersuccén From Sammy with love som blandade berättelsen om Sammy Davis Jrs liv med erfarenheter från Karl Dyalls och Rennie Mirros liv på scenen och erfarenheter av diskriminering och rasism. Uppsättningen hade premiär på Lilla scenen, flyttades till Stora scenen, spelades på Parkteatern och landade slutligen på Apollo Theatre i New York. Dessutom står hon bakom Niklas Strömstedts show Storhetsvansinne

Recensionscitat

"feelgoodrevy om Robert Broberg som suddar bort mörkret" DN

"ett postpandemiskt glädjeutbrott som omedelbart drar in den hungrande och törstande publiken" SvD

"Här finns en hel del svärta, men det bestående intrycket när man lämnar salongen är ändå lycka" Aftonbladet

"Det svänger som satan, det är stundtals lite sorgligt, det är hela tiden mycket underhållande." Aftonbladet

"Roberts Broberg- och dalbana lyckas effektivt kondensera den omfattande låtkatalogen till ett soundtrack för ett musikliv." Expressen

"Rennie Mirro, Frida Hallgren, Fredrik Lycke, Lisa Larsson och Christer Fant spelar olika faser i en karriär som glider mellan skiffle, blues, vispop och rena plojlåtar, och som innehåller både obskyra pinsamheter och nationalklenoder som Båtlåt." Expressen

"Rent musikaliskt är det dessutom mycket välgjort, där både Lycke och Mirro nästan spöklikt skickligt härmar klangen och vibratot i Brobergs varma baryton." Expressen

"vi tar avsked av en man som inte bara var frånvarande som förälder utan också alltid befann sig på flykt undan tristessen, verkligheten och sig själv." Expressen

Bilder
Medverkande

Textade föreställningar

Kulturhuset Stadsteatern har ett textningssystem som möjliggör att hörselskadade och döva kan ta del av våra föreställningar. Skådespelarnas repliker presenteras på en display som du får du låna av värdarna innan du går in i salongen. Du behöver inte ange vid bokning att du önskar display.

Roberts Broberg- och dalbana textas: 

Söndag 21 november kl. 12:00

Tisdag 7 december kl. 19:00

Fredag  31 december kl. 19:00

Läs mer om våra textade föreställningar här.

Mat & dryck

Pausservering

Teaterbaren ligger nära Stora scenen och erbjuder dryck och lättare mat i pausen. Du kan även föreställa till pausen. Beställningar tas emot från en timme innan föreställningen börjar. 

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning