Teater

Roberts Broberg- och dalbana

Robert Broberg sålde ut Globen åtta gånger, nu återuppstår han på Stora scenen - i fem olika skepnader. I Jonna Nordenskiölds musikföreställning samsas alter egon som Robban, Robert Karl Oskar och Zero med farbror Robert. I en berättelse fylld av höga berg och djupa dalar sjunger sig Rennie Mirro, Frida Hallgren, Fredrik Lycke, Lisa Larsson och Christer Fant igenom låtskatten med ett femmannaband.

Biljetter

Robert Brobergs musik var mycket ordlekar och finurliga infall. I perioder då allt kändes möjligt stod kärleken i fokus med låtar om Ingela och andra tjejer, då var livet på topp. Andra gånger var det totalt mörker. I Jonna Nordenskiölds nyskrivna musikteaterföreställning får vi följa med på Robert Brobergs musikaliska resa genom livet, en Broberg-och-dalbana!

Under mer än fyrtio års tid var Robert Broberg en oerhört folkkär artist som drog fulla hus på konserter, shower och turnéer. Han gav ut fler än 20 album och sålde ut Globen flera gånger om, den storhetstiden vill vi återuppliva – och se baksidan av. För framgång har sitt pris.

Rennie Mirro står för koreografin och medverkar även som Zero. På scenen ser vi ett femmannaband under ledning av Joel Sahlin.

Robert Broberg slog igenom för den breda publiken som en uppsluppen musik- och ordlekare i tv-programmet Hylands hörna, det ledde till underhållningsprogram ihop med Lasse Hallström och barnprogrammet The Pling & Plong Show. Hans första hitlåt var Maria-Therese följt av Båtlåt som kom 1967 och handlar om två båtar som blir kära i varandra.

Under 1980 talet gjorde en mängd enmansshower  på Gröna Lund med hitlåtar som Vatten och Killa mig på ryggen.

Under sin karriär använde Robert Broberg ett antal olika artistnamn, 1957-1968 var det Robban eller Robban Broberg som gällde. 1968-1974 Robert Karl-Oskar Broberg, 1974-1982 kallade han sig Zero och från 1982 kort och gott Robert Broberg.

Dramatikern och regissören Jonna Nordenskiöld var på Stockholms stadsteater 2005-2015. 2007 dramatiserade och regisserad hon Pippi Långstrump på Stora scenen.  2012 skrev och regisserade hon publik- och kritikersuccén From Sammy with love som blandade berättelsen om Sammy Davis Jrs liv med erfarenheter från Karl Dyalls och Rennie Mirros liv på scenen och erfarenheter av diskriminering och rasism. Uppsättningen hade premiär på Lilla scenen, flyttades till Stora scenen, spelades på Parkteatern och landade slutligen på Apollo Theatre i New York. Dessutom står hon bakom Niklas Strömstedts show Storhetsvansinne

Medverkande