Teater

random/Kilen

"random" är en teaterföreställning av debbie tucker green om en vardag som plötsligt vänds upp och ner. "random" har nypremiär 29 september på Kilen. Samtliga roller gestaltas av artisten och skådespelaren Aurelia Dey.

Biljetter

random har Skandinavienpremiär 3 september 2022 i Husby samt nypremiär 29 september på Kilen, Sergels torg.

Det är en helt vanlig morgon. Vädret gör det omöjligt att välja kläder, tjafs med slöa tonårsbrorsan i hans stinkande rum och mamma bränner frukostgröten. Det ständiga tjatet från arbetskompisarna om "vem som gjort vad med vem".

Plötsligt ringer telefonen.

random tar med publiken i en undergångsskildring mitt i det vardagliga. Föreställningen handlar om de skälvande timmarna inför en stor händelse, en sådan händelse då allt förändras. Den handlar om suset i öronen när livet plötsligt vänds upp och ner. Om hur livet där utanför kan fortsätta som om inget hänt, men för en själv blir inget någonsin detsamma igen.

random är en pjäs av debbie tucker green om en familj som lever i Londons afrokaribiska kvarter. Det är en poetisk berättelse som fångar det gastkramande vakuum som uppstår innan man mottar ett ödeläggande besked.

Dramatikern och regissören debbie tucker green har slagit igenom stort på teaterscenerna i London och flera av hennes pjäser, däribland random, har även filmatiserats. Detta är första gången som debbie tucker green spelas i Sverige.

Regissören Astrid Kakuli – som också regisserade Mizeria som hade urpremiär i Husby 2020 – står för regin.

Medverkande

Mat & dryck

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning