Teater

Peptalk

Välkommen till Peptalk, en humorshow med dockor där publiken får påverka handlingen med sina mobiltelefoner. Den misslyckade patriarken Tord bjuder in till en inspirationskväll fylld av standup, föreläsningar, rollspel och bingo varvat med mediokra musiknummer. Av och med Björn Carlberg, känd från Dockhumor på Scala.

Biljetter

Om föreställningen

Peptalk leds av den lätt misslyckade patriarken Tord som tillsammans med ett antal inbjudna gäster skapar en feelgood-atmosfär som gjord för att skingra tankarna från vardagens vedermödor. Här får vi tävla i frågesport, höra om hur man lever swingers-liv på skånska sydslätten samt ta reda på vilka snacks som egentligen är godast.

Gästerna får också chansen att spela rollspel med en livs levande morot som skulle kunna vara Carl Bildts bror. Som lök på laxen får vi även möjligheten att ta del av det senaste skvallret från Danmark, höra om holländska ungdomsförälskelser och så har operadivan Gloria Janman lovat att titta förbi och göra något som verkligen lyfter stämningen i lokalen.

I denna humorföreställning blir publiken högst delaktig i handlingen utan att behöva gå upp på scen. Via sina mobiler kan de tillsammans, i demokratins tjänst, både tycka till och emellanåt även styra berättelsen. Alla karaktärer på scenen spelas av Björn Carlberg som även står för manus och idé. Han har tidigare gjort publiksuccén Dockhumor på Scala tillsammans med kollegan Petter Lennstrand, tv-serien Kjell med Daniel Eskils samt Operation Klotty på SVT.

Recensionscitat

"språkligt lekfull uppsättning" SvD

"allt sitter som en smäck" DN

"Det råder ingen tvekan om att man har roligt i det här aparta gängets sällskap." DN

"osviklig förmåga att fånga bredden i känslo- och personlighetsregister" DN

"kultstämplade rollfigurer som den kärlekskranke holländaren Geert och den grandiosa nikotinisten Birgitta" DN

Programtexter

Läs en intervju med Björn Carlberg.

Medverkande

Inför besöket

Kom i god tid innan föreställningen börjar, gärna minst en halvtimme, då hinner du hänga av dig i garderoben, hitta din plats och kanske äta och dricka något. 

Ryggsäckar, väskor och påsar större än 30 x 20 cm. (ca. ett A4-ark) samt större ytterkläder får inte tas med in i salongen.  

Garderoben på Entréplan är öppen i samband med föreställning. 

Mat & dryck

Pausservering

I Klarafoajén erbjuds pausservering i samband med föreställningar på Lilla scenen. Om du förbeställer har du förtur till de trevliga små borden i foajén. 

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning

För skolor

Vill du boka biljetter åt din skolklass?

Skolpris: 100 kr. per biljett.

För bokning, kontakta Kundtjänst.