Teater
/
Soppteatern

På jakt efter bibliotekstjuven

2004 sprängs en lägenhet i centrala Stockholm. Lägenheten tillhörde en tidigare bibliotekarie på Kungliga Biblioteket som ertappats med att ha stulit och sålt böcker för miljonbelopp. Svarta rubriker följer när nyheten kablas ut.

Biljetter

Men vad var det som fick en erkänd akademiker att begå brott och vad drev honom till slut över kanten? Verklighet och fiktion blandas när skådespelaren Fredrik Meyer ger sig ut på jakt efter människan bakom rubrikerna och tar oss med i en berättelse om att falla. 

"Som skådespelare försöker vi alltid förstå och försvara våra rollfigurer. Jag ville utforska resan mellan skådespelare och roll, mellan inlevelse och besatthet. När man släpper taget om det rationella och faller. Bibliotekstjuven tar avstamp från verkligheten men leder in till något djupare om att vara människa." Filip Alexanderson, manusförfattare och regissör.

 

”en vacker pärla, värd en stor publik.”  SvD

”...i Meyers gestaltning, och i hans pianospel, anas också reminiscenser av det som var upphov till hela livsresan –  längtan efter kunskaperna, historien, konsterna, alltet.”  DN

”ett ödesdrama av shakespeareska proportioner.”  SvD

 

Filip Alexanderson har tidigare arbetat som skådespelare på Dramaten och gett ut ett antal romaner som översatts och blivit TV-serie. Han har också skrivit och regisserat den uppmärksammade experimentföreställningen Kafkas Arkiv på Reaktorhallen R1.

Jonas Karlsson, skådespelare och författare har alltid tecknat och målat. För första gången ställer han nu sin penna till förfogande för scenen och har skapat den bildvärld som berättelsen lutar sig emot. 

I salongen

I salongen

  • "Ett sällskap per bord"-regeln är borta vilket innebär att du kan komma att dela bord med någon du inte känner.
  • Majoriteten av borden har 4 platser vardera, ett mindre antal bord har 2 platser vardera. 
Vilken soppa serveras?

6 okt - Broccolisoppa med pepparrotssmetana

14 okt - Broccolisoppa med pepparrotssmetana

23 okt - Broccolisoppa med pepparrotssmetana

24 okt - Broccolisoppa med pepparrotssmetana

28 okt - Morot & ingefärssoppa med smaksatt färskost

29 okt - Grön ärtsoppa

18 nov - info kommer senare

Har du frågor om allergier eller vill veta mer om soppan, mejla: soppan@gladaankan.se 

Medverkande och Produktion