Månen och de andra planeterna

Staffan Valdemar Holm är regissör och dramatiker, bosatt i Köpenhamn. Hans nyskrivna kortpjäser med samlingsnamnet Månen och de andra planeterna är en lek som är både komisk och absurd i all sin bedrägliga vardaglighet.

En man hoppar från en balkong på en lägenhetsvisning i Hammarby Sjöstad. En anställd på Kronofogdemyndigheten har gråtit i 55 år. I ett nedsläckt slott vid Donau leker adelsmän blindbock. Någonstans på Österlen planerar en kvinnlig präst ett ekumeniskt party. Undergången känns nära. Men när en historia slutar, börjar snart en ny.

Staffan Valdemar Holm har regisserat på många teater- och operahus i Europa och hans uppsättningar har gästspelat världen över. På Kulturhuset Stadsteatern har han senast iscensatt den egna pjäsen Snövit som blev en kritiker- och publikframgång. För scenografi och kostym står Bente Lykke Møller som sedan åttiotalet har ett nära samarbete med Staffan Valdemar Holm. I ensemblen ser vi Sven Ahlström, Ann Petrén, Sandra Huldt, Pablo Leiva Wenger, Lennart Jähkel, Ann-Sofie Rase, Pelle Sandberg, Varja Berg och Mia Blomberg.

Intervju med Lennart Jähkel

Remote video URL

Biljettinformation

Premiärdatum och biljetter släpps senare

Vi värnar om teatern, kulturen och framför allt vår publik. På grund av Covid-19 och de restriktioner som gäller för folksamlingar så är biljettsläpp för planerade pjäser uppskjutna tills vi med säkerhet kan spela. Premiärdatum är inte bestämt, besked kommer så snart det är möjligt. Ingenting är som det brukar, men vi är igång – med eftertanke!