Teater

Kulla-Gulla

Nu kommer vårens familjesuccé Kulla-Gulla tillbaka till Stora scenen där du kan uppleva hennes äventyr hela året ut. En storslagen föreställning om Kulla-Gullas kamp mot samhällets orättvisor i ett Sverige för inte så länge sedan. För första gången får nu böckerna om Kulla-Gulla plats på teaterscenen. Regi av Maria Sid.

Biljetter

För de fattiga är vintern ofta en kamp på liv och död. Gulla kommer från barnhemmet till Kullatorpet för att arbeta. Trots att arbetet är hårt trivs hon med sina många sysslor på gården och att ta hand om husbondens barn.

Gulla växer upp i de djupa, magiska skogarna. När det avslöjas att hon är barnbarn till den rike patronen vägrar hon lämna fattigdomen för ett liv i lyx.

Patronen vill ge henne det liv hon en gång var född att leva. Men ju äldre Gulla blir, desto tydligare ser hon orättvisorna i vitögat. De rika kvinnornas rena klänningar och männens leenden på bal. Karamellerna som på nåder delas ut till de fattiga barnen.  Hon ser samhällets orättvisa strukturer och kommer att göra allt hon kan för att störta dem.

Recensionscitat

"Episk version av Kulla-Gulla på Kulturhuset Stadsteatern." DN

"För mig som älskade Kulla-Gulla-böckerna och själv har en bakgrund som liknar den som skildras i dem blir det en stark och gripande upplevelse och en påminnelse om min egen klassresa." Eskilstuna-Kuriren

"Maria Sid har genom Åsa Lindholms dramatisering verkligen lyckats lyfta fram och renodla budskapet. Hon och den underbara ensemblen har skapat en helt magisk föreställning – en Kristina från Duvemåla för barn i slukaråldern, men också för deras föräldrar." Expressen

"Zofi Lagermans otroligt vackra scenografi är ett stycke poesi i sig." Expressen

"I Maria Sids regi tillåts berättelsen anta de episka proportioner den förtjänar ... Här bjuds på ett visuellt patos som bara kan mäta sig med Kulla-Gullas rättvise-dito." DN

"Kulturhuset Stadsteaterns teaterchef, regissören Maria Sid, bjuder generöst på stor ensemble och effektfulla tablåer." SvD

Medverkande

Textad föreställning

Kulturhuset Stadsteatern har ett textningssystem som möjliggör att hörselskadade och döva kan ta del av våra föreställningar. Skådespelarnas repliker presenteras på en display som du får du låna av värdarna innan du går in i salongen. Du behöver inte ange vid bokning att du önskar display.

Kulla-Gulla textas söndag 30 oktober kl. 12:00.

Mat & dryck

Pausservering

Teaterbaren ligger nära Stora scenen och erbjuder dryck och lättare mat i pausen. Du kan även föreställa till pausen. Beställningar tas emot från en timme innan föreställningen börjar. 

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning