Teater

Kris

Karin Boyes självbiografiska roman Kris blir teaterpjäs. Den 5 mars har Maja Salomonssons bearbetning av Karin Boyes Kris urpremiär på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. I rollerna ser vi rapartisten Beri Gerwise tillsammans med Frida Beckman. 

Biljetter

Släpp mig lös - så ska jag rubba jorden. 

Malin ska snart ta studenten när allt plötsligt rämnar. Egentligen är det inget som har hänt, inte som Malin kan förstå i alla fall. Men verkligheten känns så främmande. Inuti Malin pågår en kamp som håller på att slita sönder henne. Hur kan hon må så dåligt när andra har det sämre? Varför gör hon inget för att stoppa allt lidande i världen? Tänk om Gud inte finns? Tänk om Gud finns? Ska hon göra som alla andra vill eller göra uppror? 

Mitt i allt kaos blir Malin kär. Alltså jättekär. I någon hon absolut inte får bli kär i. 

Karin Boyes självbiografiska roman Kris utspelar sig i 1920-talets Sverige. Mellan två världskrig och i en tid när homosexualitet var förbjudet. När romanen först publicerades ansågs den vara oerhört kontroversiell av både kritiker och allmänheten.

80 år efter Boyes död blir romanen som scenkonstverk satt i en samtida kontext. 

 

Medverkande

För lärare

Lärarmaterial

Till föreställningen finns en lärarhandledning som innehåller diskussionsfrågor, övningar och värdefull information kring föreställningen som ni kan arbeta med både inför och efter ert besök.

Skapande skola

Om ni vill fördjupa er ytterligare kring föreställningen har vi en bokningsbar workshop som går under Skapande skola. I samband med dagföreställningarna är det möjligt att boka workshopen. Där från eleverna fördjupa sig i föreställningens tematik genom diskussion och övningar.

Vill ni veta mer?

Kontakta Carolina Oscarsson via mejl carolina.oscarsson@kulturhusetstadsteatern.se. Biljettpris för skolan är 50 kr/elev.

Skolworkshop

Poesiworkshop med Simon Matiwos från Förenade förorter

Om ni vill fördjupa er ytterligare kring föreställningen har vi en bokningsbar workshop i samband med dagföreställningarna. Tillsammans med Simon Matiwos från Förenade förorter får eleverna skriva egen poesi, spoken word eller rap. I workshopen får eleverna utforska sin egen skrivande röst, och därigenom sin egen identitet.

Simon Matiwos är poet och spoken word-artist och arbetar med organisering inom Förenade förorter. Simon har blivit utsedd till svensk mästare i poetry slam och har blivit flerfaldigt prisad för sina texter.

 

Pris per elev 140 kr