Kris

Kris är en teaterföreställning baserad på Karin Boyes självbiografiska roman med samma namn. Berättelsen utspelar sig i 1920-talets Sverige. Mellan två världskrig och i en tid när homosexualitet var förbjudet. När romanen först publicerades ansågs den vara oerhört kontroversiell av både kritiker och allmänheten.

Släpp mig lös - så skall jag rubba jorden.

Malin ska snart ta studenten när allt plötsligt rämnar. Egentligen är det inget som har hänt, inte som Malin kan förstå i alla fall. Men verkligheten känns så främmande. Inuti Malin pågår en kamp som håller på att slita sönder henne. Hur kan hon må så dåligt när andra har det sämre? Varför gör hon inget för att stoppa allt lidande i världen? Tänk om Gud inte finns? Tänk om Gud finns? Ska hon göra som alla andra vill eller göra uppror?

Mitt i allt kaos blir Malin kär. Alltså jättekär. I någon hon absolut inte får bli kär i.

Biljettinformation

Premiärdatum och biljetter släpps senare

Vi värnar om teatern, kulturen och framför allt vår publik. På grund av covid-19 och de restriktioner som gäller för folksamlingar så är biljettsläpp för planerade pjäser uppskjutna tills vi med säkerhet kan spela. Premiärdatum är inte bestämt, besked kommer så snart det är möjligt. Ingenting är som det brukar, men vi är igång – med eftertanke!

 

Medverkande