Teater

Kris

Succén är tillbaka! När Karin Boyes självbiografiska roman Kris blev teaterpjäs var både publik och recensenter enade i sin hyllning. När romanen först publicerades ansågs den vara oerhört kontroversiell av både kritiker och allmänheten. 80 år efter Boyes död blir romanen som scenkonstverk satt i en samtida kontext. I rollerna ser vi rapartisten Beri Gerwise tillsammans med Frida Beckman. 

Biljetter

Släpp mig lös – så ska jag rubba jorden. 

Malin ska snart ta studenten när allt plötsligt rämnar. Egentligen är det inget som har hänt, inte som Malin kan förstå i alla fall. Men verkligheten känns så främmande. Inuti Malin pågår en kamp som håller på att slita sönder henne. Hur kan hon må så dåligt när andra har det sämre? Varför gör hon inget för att stoppa allt lidande i världen? Tänk om Gud inte finns? Tänk om Gud finns? Ska hon göra som alla andra vill eller göra uppror? 

Mitt i allt kaos blir Malin kär. Alltså jättekär. I någon hon absolut inte får bli kär i. 

Karin Boyes självbiografiska roman Kris utspelar sig i 1920-talets Sverige. Mellan två världskrig och i en tid när homosexualitet var förbjudet. När romanen först publicerades ansågs den vara oerhört kontroversiell av både kritiker och allmänheten.

80 år efter Boyes död blir romanen som scenkonstverk satt i en samtida kontext. 

Det förekommer stroboskop i föreställningen. 

Presscitat

"Dramatiseringen av Kris är lysande scenkonst" DN

"Maja Salomonssons uppsättning visar hur teaterkonst kan frammana ett tankarnas och känslornas kosmos" DN

"Här svävar allt: känslor, existentiellt undersökande, humor och djupaste förtvivlan" DN

"Båda skådespelarna är underbara" SvD

"Den här texten tycks på allvar komma till liv just på scenen i Vällingby" SvD

"Ungdomens ångest fångas i fina nyanser" SvD

Bilder
Medverkande

För lärare

Lärarmaterial

Till föreställningen finns en lärarhandledning som innehåller diskussionsfrågor, övningar och värdefull information kring föreställningen som ni kan arbeta med både inför och efter ert besök.
 

Vill ni veta mer?

Kontakta Carolina Oscarsson via mejl carolina.oscarsson@kulturhusetstadsteatern.se. Biljettpris för skolan är 50 kr/elev.