Teater

Kött

Kött är en vandringsföreställning där publiken får följa skådespelarna genom olika rum i teaterhuset. Regissören Py Huss-Wallin (Satans demokrati) förvandlar med Kött hela Kulturhuset Stadsteatern Vällingby och torget omkring till en gymnasieskola fylld av elever i köttslig förändring. Premiär 7 oktober.

Biljetter

Studenten är nära och ikväll firas den årliga skolbalen. Alla har klätt sig fina och förväntningarna ligger i luften: det här ska bli den bästa kvällen i deras liv! Skolans populäraste par Dylan och Wanda ska precis krönas till Kung och Drottning när Kari gör entré. Kari som det går så många rykten om. Som alla vet är skolans slampa. Som varit försvunnen sen festen förra veckan. 

En mörk hemlighet bubblar upp till ytan och plötsligt börjar elevernas kroppar och sinnen förändras. 

Kött är en teaterföreställning om skam och äckel, starkt inspirerad av teen horror och high school-genren. En berättelse om rollerna vi tar och får, om hämnd och begär och om att totalt tappa kontrollen. 

Under föreställningen rör sig publiken i smågrupper mellan olika rum och får helt olika upplevelser beroende på vilken karaktär de följer.

Py Huss-Wallin

Py Huss-Wallin är regissör och dramatiker. Hon har en stor kärlek till det fysiska och visuella berättandet och var 2015 en av initiativtagarna till projektet Satans demokrati. Hon står även bakom uppsättningar som Britney på Turteatern, Varför älskar ingen de lesbiska? på Malmö stadsteater och Penelope på Teater Galeasen. Py arbetar också som skådespelare, och tillsammans med Ester Uddén iscensatte hon och framförde kultromanen Dirty Weekend 2022. Efter den uppsättningen fick hon mersmak på just hämnd, body horror och splatter. 

Nils Granberg 

Nils Granberg är skådespelare, utbildad vid teaterhögskolan i Helsingfors, och dramatiker. Nils och Py har tidigare skrivit Penelope för Galeasen 2022. Tillsammans med Andrea Björkholm har han skapat föreställningarna Morjens Tristesse och Isolations-TV med urpremiär på Kulturhuset Stadsteatern Fri Scen 2022. Nils är ett 80-talsbarn uppvuxen med videovåld, sataniska rollspel och fördummande serier. I den här föreställningen skördas frukten av det.

Medverkande

Bilder