Teater
/
Soppteatern

Korten på bordet

En äldre man söker upp sin hustrus före detta terapeut för att få svar på frågor han länge brottats med. Under samtalets gång avtäcks bit för bit ett äktenskap som visat sig vara både komplicerat och motsägelsefullt. Mötet mellan maken och terapeuten pendlar mellan dråpligheter och skarp svärta. Upplev en spännande psykologisk thriller i terapimiljö med Sten Ljunggren och Fredrik Meyer i rollerna.

Biljetter

Terapirummet med den äldre mannen och terapeuten sittandes i varsin fåtölj
Scenrummet i Korten på bordet.

Mer om föreställningen

Korten på bordet är en del av den framgångsrika serie "terapi-soppor" som satts upp på Soppteatern.  Sedan 2014 har publiken fått ge sig hän åt de inre världarnas drama. Premissen har varit enkel: på en timme möts två personer i ett skarpt, jazzigt och stundtals befriande roligt samtal i eller strax utanför terapirummet. I underhållningens form har Soppteaterns publik därmed fått provsmaka på terapins tyngd, värme och djup. Till detta unika koncept räknas även bland annat Medan vi väntar med Sissela Kyle och Gunilla Nyroos och Nu när jag ändå är här med Gunilla Nyroos och Lennart Hjulström i rollerna. 

Per Naroskin som skrivit manus till Korten på bordet är själv både psykolog, psykoterapeut och författare. Han har varit delaktig som författare för hela fem av de sex terapisopporna.

Med sin fingertoppskänsla för både det komiska och tragiska har regissör Sissela Kyle mejslat fram ett tätt drama mellan skådespelarna. Korten på bordet är Sisselas andra pjäs på Soppteatern som regissör efter publiksuccén Och så levde de lyckliga med Meta Velander och Yvonne Lombard. 

Press

"Sten Ljunggren suverän i verbal maktkamp" SvD

"Det är stor teater, utförd med exakta medel" SvD

 "Korten på bordet blir i Sissela Kyles regi en obehaglig gestaltning av en man som levt sitt liv utan att någonsin ha förstått sin hustru, en text om undanmanövrar, missförstånd och verklig själslig blindhet". SvD 

Terapeuten startar med en gammal klocka i handen. Den äldre mannen sitter i en fåtölj bredvid
Sten Ljunggren som den äldre mannen och Fredrik Meyer som terapeuten.

 

Vilken soppa serveras?

11 april - Rostad paprikasoppa med pumpafrön

21 april - Blomkålssoppa med örtolja

23 maj - Sötpotatissoppa med smetana

Våra soppor är vegetariska, laktos- och glutenfria. Är du allergisk eller har frågor om soppan, kontakta köket i förväg för alternativ:

E-post: soppan@gladaankan.se 

Biljettsläpp på Soppteatern

Vi släpper biljetter månadsvis, första onsdagen i månaden för kommande månads program. Många av våra egna föreställningar och gästspel återkommer under säsongen så håll utkik efter dina favoriter!

onsdag 7 december kl. 11 släpper vi februari-biljetterna
onsdag 1 februari kl. 11 släpper vi mars-biljetterna
onsdag 1 mars kl. 11 släpper vi april-biljetterna
onsdag 5 april kl. 11 släpper vi maj-biljetterna

Undantag och extra biljettsläpp kan förekomma så håll dig uppdaterad här på vår webbsida, i våra sociala medier (Facebook och Instagram) samt prenumerera på Kulturhuset Stadsteaterns nyhetsbrev för att inte missa något.