Teater

Jakten

En intensiv psykologisk thriller om lögn, sanning och förlåtelse. Thomas Vinterbergs filmsuccé dramatiseras med en stjärnensemble bestående av bland andra Erik Ehn, Johannes Kuhnke, Tova Magnusson och Sofia Ledarp. Björn Mosten från Netflix-serien Kärlek & anarki gör scendebut. För regin står Eirik Stubø, senast hyllad för sin uppsättning av Norma på Folkoperan.

Biljetter

Om föreställningen

Vad händer i det lilla samhället när den populäre förskolläraren Lucas blir anklagad för övergrepp? Vad är det som egentligen hänt? Vem ska samhället tro på? På kort tid förvandlas han från god vän, kollega och en självklar del av jaktlaget till en misstänkt brottsling.

Jakten baseras på Thomas Vinterbergs och Tobias Lindholms film som hade premiär på filmfestivalen i Cannes 2012, där den vann flera priser. Filmen tilldelades även Nordiska rådets filmpris 2013. Den danska filmaren Thomas Vinterberg har tagit sig an tabubelagda frågor i flera av sina filmer, som genombrottsfilmen Festen. Hans senaste film En runda till belönades 2021 med en Oscar för bästa utländska film.

Om Eirik Stubø

I Eirik Stubøs version skapas en intensiv föreställning som utforskar våra mänskliga beteenden och relationer. Han satte senast upp Tiden är vårt hem på Klarascenen som blev en kritiker- och publiksuccé, med nypremiär i mars 2023 på Stora scenen.

Läs mer om Tiden är vårt hem.

Teatersamtal 24 november

Samtalet torsdag 24 november kommer att handla om grupprocesser, makt och syndabockar. Med regissör Eirik Stubø och Sara Kristoffersson, professor i designhistoria och författare till boken Hela havet stormar samt Göran Rosenberg, författare och journalist.

Läs mer och boka biljett här.
Fri entré till samtalet vid köp av biljett till föreställningen.

150 kr. för dig under 26 år!

För dig under 26 år kostar en biljett 150 kr. (ordinarie pris är 435 kr.). Priset gäller alla dagar i veckan. Du bokar genom att välja Ung under 26 år i köpflödet.

Medverkande

Textad föreställning

Kulturhuset Stadsteatern har ett textningssystem som möjliggör att hörselskadade och döva kan ta del av våra föreställningar. Skådespelarnas repliker presenteras på en display som du får du låna av värdarna innan du går in i salongen. Du behöver inte ange vid bokning att du önskar display.

Jakten textas onsdag 21 december kl. 19:00.

Mat & dryck

Pausservering

Teaterbaren ligger nära Stora scenen och erbjuder dryck och lättare mat i pausen. Du kan även föreställa till pausen. Beställningar tas emot från en timme innan föreställningen börjar. 

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning