Teater

Jakten

Lucas är förskollärare i en liten stad. När han blir anklagad för att ha begått övergrepp på ett av barnen slås allting i spillror. Men vad är det som egentligen hänt? Ett drama baserat på Thomas Vinterbergs film i regi av Eirik Stubø. Med bland andra Erik Ehn, Sofia Ledarp, Henrik Norlén, Lisette T Pagler, Johannes Bah Kuhnke, Tova Magnusson, Philip Zandén och Natalie Minnevik.

Biljetter

Vad händer i det lilla samhället när den populäre förskolläraren Lucas blir anklagad för övergrepp? Förskolan är i chock och startar genast en utredning. Stämmer det som den femåriga flickan säger? På kort tid förvandlas han från god vän, kollega och en självklar del av jaktlaget till en misstänkt brottsling.

Eirik Stubø satte senast upp Tiden är vårt hem på Kulturhuset Stadsteatern, den blev en kritiker- och publiksuccé och får nypremiär i mars 2023 på Stora scenen.

Jakten baseras på Thomas Vinterbergs film som hade premiär på filmfestivalen i Cannes 2012, där den fick flera priser. Filmen tilldelades även Nordiska rådets filmpris 2013. Den danska filmaren Thomas Vinterberg har tagit sig an tabubelagda frågor i flera av sina filmer, som genombrottsfilmen Festen. Hans senaste film En runda till belönades 2021 med en Oscar för bästa utländska film.

Medverkande

Mat & dryck

Pausservering

Teaterbaren ligger nära Stora scenen och erbjuder dryck och lättare mat i pausen. Du kan även föreställa till pausen. Beställningar tas emot från en timme innan föreställningen börjar. 

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning