Teater

Jag offrar mig

En skör och livsfarlig berättelse om medberoende, av Anna Vnuk, Stina Wirsén och Ada Berger. Med stort allvar och lätt handlag undersöker de medberoende med hjälp av fem medverkande: Annika Hallin, Matilda Ragnerstam, Per Sandberg, Marcus Vögeli och Anna Vnuk. Urpremiär 1 november på Klarascenen, Kulturhuset Stadsteatern.

Biljetter

Jag offrar mig är en föreställning om medberoendets regler, hemligheter och anpassningsförmåga. Ada Berger, Stina Wirsén och Anna Vnuk har gjort sig kända för att med stort hjärta, lätt handlag och en dos humor skildra stora, allvarliga frågor och tunga ämnen.

Partner sökes:

Söker dig som kan älska förutsättningslöst och utan krav på motprestation. 
Du ska ha en fantastisk intuition och kunna förutse vad som ska hända långt innan det händer.
Du är flexibel och hundra procent anpassningsbar. 
Du är töjbar, stryktålig och sinnessjukt lojal.
Du behöver ha ditt fulla fokus på mig, hela tiden. Dygnet runt, livet ut. 
Och i varje givet läge kunna säga: Jag offrar mig!

Medverkande

Om upphovspersonerna

Ada Berger regisserade kritiker- och publiksuccén Monstrets tid (2023) på Kulturhuset Stadsteatern. Dessutom har hon dramatiserat och regisserat succéföreställningarna Liv Strömquist tänker på dig! (2014), Liv Strömquist tänker på sig själv (2020) och nu senast Liv och Död Strömquist (2024) på Dramaten. På Sveriges Radio P3 har hon arbetat med programmen Hej domstol! och Morgonpasset. Hon var konstnärlig ledare för Unga Teatern på Malmös stadsteater 2013-2016 och Unga Dramaten 2016-2022. 2023 tilldelades hon Litteris et Artibus för framstående konstnärliga insatser inom svenskt kulturliv, samma år fick hon Svenska Akademiens teaterpris.

Stina Wirsén är författare, konstnär och illustratör som mottagit en mängd priser för sitt arbete. Wirsén arbetar med film, illustration och offentlig konst dessutom medverkar hon regelbundet i Dagens Nyheter. De senaste åren har det blivit mer teater, kostym och scenografi för Unga Dramaten och Dockteatern Tittut. På Kulturhuset Stadsteatern har hon gjort dockdesign och projektioner till Systern från havet (2011), föreställningen Vem bestämmer? (2015) baserades på Stina Wirséns bok. Tillsammans med Ada Berger skriver nu Stina Wirsén för en vuxen publik.

Anna Vnuk är dansare, koreograf, dramatiker och regissör. Hon har arbetat som dansare sedan 1994 och fick sitt genombrott som koreograf med Solofestival med mig själv (2003) och Anna Vnuk sätter upp Cats (2004). Sedan dess har hon rört sig fritt mellan dans-och teaterscenerna, humorscenen och privatteatrar, film och TV. Senast publik-och kritikersuccén Anna Vnuk är Bastarden (2024) på Unga Klara. Anna är medlem i humorkollektivet Grotesco. På Kulturhuset Stadsteatern har hon bl.a. satt upp Skaka galler (2014), Hela familjen (2016) och Moppupproret (2019).

Inför besöket

Kom i god tid innan föreställningen börjar, gärna minst en halvtimme, då hinner du hänga av dig i garderoben, hitta din plats och kanske äta och dricka något. 

Ryggsäckar, väskor och påsar större än 30 x 20 cm. (ca. ett A4-ark) samt större ytterkläder får inte tas med in i salongen.  

Garderoben på Entréplan är öppen i samband med föreställning.

Mat & dryck

Servering i Klarafoajén 

Under kvällarna är serveringen öppen i den trevliga Klarafoajén. 

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning

Tillgänglighet

Textade föreställningar

Kulturhuset Stadsteatern har ett textningssystem som möjliggör att hörselskadade och döva kan ta del av våra föreställningar. Skådespelarnas repliker presenteras på en display som du får du låna av värdarna innan du går in i salongen. Du behöver inte ange vid bokning att du önskar display.

Jag offrar mig textas på svenska:

Lördag 7 december kl. 19:00.

För skolor

Vill du boka biljetter åt din skolklass?

Skolpris: 100 kr. per biljett.

För bokning, kontakta Kundtjänst.