Teater
/
Fri scen

Innan nån dog

Nu kommer Östfrontens musikal "Innan nån dog" till Fri Scen på Kulturhuset. Dag Thelanders rimmade roman från 2021 har tonsatts av Per Wickström (som också spelar piano) och framförs av Malin Karlsson, Ida Löfholm och Stina Nordberg. Bas: Johan Sund. Lidia Bäck regisserar en rolig och skör konsert om en fest som spårar ur, om vänskap och svek, om att vara 17 år och om att inte längre vara det.

Biljetter

Föräldrarna bortresta, huset tomt, det kommer folk från alla håll. John är värd, och hans bästa vän Jens har bjudit in en tjej som ser ut som Winona Ryder. De är nästan ihop, men bara nästan, så kvällen kan sluta hur som helst. Vilket den gör.

Dag Thelanders hyllade versroman Innan nån dog kom ut på Polaris förlag 2021. Nu blir den musikal med mäktig ny musik av Per Wickström och i regi av Lidia Bäck.

Produceras av Östfronten med stöd av Statens kulturråd, Uppsala kommuns kulturnämnd och Östhammars kommun.

Presscitat

"Med små medel och stor begåvning förvandlar Östfronten ... Innan nån dog till en avskalad minimusikal som håller hela vägen." UNT

"Tillkortakommanden, erövringar, dålig stämning, lycka – känsloregistret är stort och det saknas inte tragikomiska poänger" UNT

Medverkande

Presskontakt

Dag Thelander
Tel: 0702-932133
E-post: dag.thelander@gmail.com

Mat & dryck

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning